maanantai 15. huhtikuuta 2013

Palapelin kokoamista

Minä tykkään koota palapelejä. Tuhannen palan palapeli on aika nopeasti kasassa, mutta 3000 ja 5000 palassa on jo pähkäilemistä viikoiksi tai kuukausiksi, riippuen muusta elämästä. Palapelimatto säilyttää sekä omat että kanssa-asujien hermot pitempiaikaisissa projekteissa. Tällä kertaa en kuitenkaan ajatellut kertoa tästä harrastuksesta, vaan siitä, millaista palapelin kokoamista liikuntaviikon suunnitteleminen välillä on.

Työtehtävien ja vastuun lisääntyessä ja iän karttuessa olen huomannut, että ylimääräisiä asioita ei kannata yrittäkkään säilyttää pään sisällä. Kun kirjoitan ne jonnekin ylös, tiedän, että henkinen kuormitus vähenee, kun ei tarvitse stressata, muistanko tätä tai tuota.

Liikuntojen tarkemmalla suunnittelulla yritän saada jaettua rasitusta järkevämmin. Pitemmän tähtäimen suunnitelman yritän pitää päässäni, mutta ehkä jossain vaiheessa joudun senkin kirjoittamaan ylös. Siihen vaikuttaa esimerkiksi tiedossa olevat juhlapäivät, etukäteen tiedossa oleva kiireisempi jakso töissä, lomat ja tietysti tulossa olevat liikuntatapahtumat.

Tykkään siis miettiä etukäteen viikon liikunnat HeiaHeiaan. Yleensä minulla on auki vähintäänkin Ilmatieteenlaitoksen ja Forecan sääennusteet, puhelimen kalenteri ja Elixian viikkoaikataulu sekä mahdollisesti joku juoksuohjelma. Ensimmäisenä laitan kalenteriin pääharjoitukset, eli tällä hetkellä juoksut ja mahdollisesti muiden kanssa sovitut treenit. Mutta viikon aikana tulee yllätyksiä ja harjoitussuunnitelma elää siinä mukana.

Tältä näytti tämän viikon suunnitelma HeiaHeiassa tänä aamuna:


Se olikin ihan pätevä, kunnes lounaalla työkaveri kysyi, lähdenkö perjantaina juoksemaan. En yleensä kieltäydy lenkkiseurasta, joten vastasin, että tottakai. Samalla huomasin, että tällä viikolla ei olekaan tuota jumppaa, johon tiistaina ajattelin mennä, joten perjantain Powerin voin siirtää juoksun tieltä tiistaille. Lisäksi viikonlopun juoksu siirtyi sunnuntaille, ettei tule kolmea juoksulenkkiä peräkkäin. Eli siis näin:


Sitten piti iltapäivällä päättää, tahdonko lähteä vesisateeseen juoksemaan vai jäänkö vielä töihin viemään eteenpäin kiireistä projektia. Jostain syystä tälle viikolle kaavaillut juoksupäivät näyttivät myöskin tämän viikon sateisimmilta ja tuulisimmilta. Yhden lepopäivän lisääminen tähän viikkoon ei ole mikään ongelma. Niinpä siirsin arkipäivien pitemmän juoksulenkin huomiseksi. Tarkoitus on juosta pari kymmenen minuutin pätkää vk-alueella. Keskiviikkona on vuorossa PT-treenit, eli en tiedä yhtään, mitä on luvassa. Viikonlopun treenit voin tehdä kumminpäin tahansa. Tällä hetkellä tuleva viikko näyttää tältä:


Näin paljon minun viikon liikuntasuunnitelmani muokkaantui yhden päivän aikana. Jännä katsoa sunnuntaina, miten se on toteutunut.

Suunnitteletteko te, arvon lukijat, treenejänne etukäteen? Kirjoitatteko ne muistiin vai luotatteko muistiinne? Ja kuinka hyvällä prosentilla lyhyen tähtäimen suunnitelmanne toteutuvat?

P.S. Iltapäivällä tuli sähköpostiin ilmoitus, että uudet juoksukenkäni on lähetetty kohti Suomea. Eli todennäköisesti pääsen ihastelemaan niitä jo tällä viikolla. Jei! :))

2 kommenttia:

  1. Kyllä vain, suunnitelma kalenteriin ylös edellisviikon sunnuntaina. Näin tosin kevään korvalla se usein muuttuu, ja usein vielä siihen suuntaan, että esim. pyöräily muuttuu juoksuksi. Ja nyt ovat jääneet sisätiloissa tapahtuvat urheilutkin pois, ulkona on niiin iiihana liikkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania kevätkelejä on ollut, paitsi tällä viikolla tuulta ja vettä, mutta pitää vaan uskoa, että kevään merkki sekin on. :)

      Poista

Kommentti olis kiva! ;)