sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Salilla

Kaikkien aikataulujen säätämisen jälkeen pääsin lopultakin tänään tekemään ensimmäistä kertaa PT:n kanssa tehdyn saliohjelman itsekseni. Ajattelin, että nyt on maailmankirjat sekaisin, kun olin sunnuntaiaamuna melkein roikkumassa Elixian ovessa ennen avaamista. Menin jopa bussilla (koska auto on reissussa), mihin yleensä olen liian mukavuudenhaluinen, jollen jää suoraan työmatkalta.

Tämän mukaan mennään

Salitreenini näyttää tältä:

 • alatalja 
 • leuanveto laitteessa 
 • työntö kahvakuulalla 
 • penkkipunnerrus käsipainoilla 
 • etuheilautus + puolikuu kahvakuulalla 
 • sumokyykky + syväkyykky kahvakuulalla 
 • käden veto kyynärpäähän punnerrusasennossa + linkkarit (vastakkainen käsi ja jalka) 

Kaikissa liikkeissä sarjoja on kolme ja toistoja vähän liikkeestä riippuen 15-30. Olin etukäteen huolissani, miten jaksan puristaa yksikseni reenatessa. Huoli tuntuu ainakin tämän ekan kerran perusteella turhalta. Tein jokaikisen toiston, joka lappuun oli merkitty, vaikka oli puhetta, että pyritään noihin toistomääriin pikkuhiljaa, jos en jaksa, kunhan teen sovituilla painoilla. Jos menin laskuissa sekaisin, niin tein vielä muutaman ylimääräisen varmuuden vuoksi. Onko tuo nyt sitten sen merkki, että painoja pitäisi lisätä? Työnnön tein jo nyt kymmenen kilon kahvakuulalla, vaikka ohjelmaan oli merkitty kasi. Se oli vain telineestä hukassa ja hyvin kympilläkin jaksoin. Tosin kahvakuulaa olen viime viikkoina hinkannut, joten ehkä se on jotain vaikuttanut. Ainakin tekniikka pitäisi olla hallussa. Koko reeni tuntui menevän perille, eli ei liian helpoltakaan tuntunut. Täytyy huomenna kysyä painoista, kun kerrataan ainakin parin liikkeen tekniikat. Ehkä päästän itseni helpolla siinä, että en lisää painoja, vaikka voisin. Raskaalta se pienempikin paino tuntuu, mutta silti isommallakin jaksaa, kun yrittää. Ne pään sisällä oleva estot!

Kaiken kaikkiaan tykkäsin ohjelmasta kovasti. Ainoastaan tuo sarjojen välinen tauko tuntuu oudolta. En ole tottunut seisoskelemaan kesken treenin. Noita laitteessa tehtäviä liikkeitä pääsee aika harvoin tekemään kiertoharjoitteluna. Joka tapauksessa tällä kertaa olo salilla tuntui melko kotoisalta. Kehitystä! ;)

6 kommenttia:

 1. Huikeeta Aku! Sieltä se salikärpänen iskee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika hyvältä näyttää tilanne nyt. Toivottavasti innostus myös jatkuu. :)

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta! Olet vahva nainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sitä! Ja koko ajan vaan voimistun entisestään! :)

   Poista
 3. Uuh... miustakin tuo sarjojen välinen tauko on niiiin tappavan tylsää. Toisaalta, ehkä se ei sitten tunnu siltä kun treenaa "ihan oikeasti". Silloin sitä taukoa varmaan ihan tarvitsee :D
  Itse tykkäisin kyllä kiertoharjottelutyylistä enemmän, mutta kuten mainitsit on se salilla kyllä useimmiten tosiaankin aika hankalaa jos yhtään on enemmän porukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin noissa käsiliikkeissä kädet tarvitsevat tauon, mutta muuten jaksaisin jatkaa. Sitten taas noissa liikepareissa (jalat ja keskivartalo) syke nousee sen verran, että siinä palauttelu tuntuu ihan tarpeelliselta.

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)