sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kevätaurinko

Eilisestä innostuneena lähdin tänäänkin ulos. Ensin harkitsin hiihtämistä, mutta totesin, että tällä pakkasella sukset eivät luista. Lähdin siis juoksemaan. Vähän jännitti, tuleeko lenkillä kylmä, miten keuhkot suhtautuvat kylmään ilmaan ja miltä parin viikon juoksutauko tuntuu kropassa. Lähtiessä pakkasta oli parikymmentä astetta. Heti ulko-ovella tunsin, että kevätaurinko alkaa jo lämmittää. Ihanaa! Tosin se tarkoittaa myös, että tästedes täytyy muistaa suojakertoimet kasvoille. Olen tosi herkkä palamaan ja kaikki varmasti tietävät, mitä puhdas hanki tekee auringonsäteille. Juostessa ajattelin, kuinka ihania kevätaurinko ja pitenevät päivät ovat. Ja kevät ja tippuvat räystäät. Rakastan myös keskitalven pimeyttä ja syksyn sateita. Ja kesää :) Neljä vuodenaikaa on luksusta. Vaikea kuvitella, miltä vuodenkierto tuntuisi, jos ei olisi selvästi erottuvia vuodenaikoja.

Juokseminen tuntui hyvältä. Vaatetta taisi olla päällä vähän liikaakin. Varsinkin kun aurinko lämmitti lämpötilan -15°C paikkeille. Koska pakkasella suksetkaan eivät luista, nastalenkkarit jätin kotiin. Ainoastaan tien ylitysten kohdalla piti olla vähän tarkempi. Ne kun saattavat olla jäisiä. Muuten kesälenkkarit pitivät hyvin. Juoksu tuntui niin hyvältä, että taisin innostua vähän liikaa. Eiliseltä on kuitenkin alla yli kaksi tuntia sauvakävelyä. Tänään tuli toinen mokoma juoksua. Huomenna jalat ovat ansainneet lepopäivän. Tällä viikolla olen kärsinyt vähän motivaatipulasta liikunnan suhteen. Ilmeisesti ylimääräinen energia varastoituu minuun. Kun löydän motivaation, niin tulee helposti vedettyä vähän yli.

Kelistä täytyy rehellisyyden nimissä muuten sanoa, että on ihan eri asia lähteä yli kahdenkymmenen asteen pakkaseen aurinkoisena lauantaina päivällä kuin kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen pimenevään iltaan, vaikka näin helmikuun alussa vielä iltaviiden aikaan on valoisaa. Jälkimmäinen on täysin mahdollista, mutta henkisesti kuitenkin vaikeampaa.

Viikon liikunnat:


Kuusi tuntia ilman tuota hierontaa. Erittäin hyvä suoritus. Varsinkin viikonloppuna tuli kiitettävä määrä matalatehoista liikuntaa. Hyvä minä! :) Tosin ne punnerrukset unohtuivat taas. Täytyy kirjata ne tuohon liikuntasuunnitelmaan, josko muistaisin paremmin.

Ensi viikon liikuntasuunnitelma:

Ma: lepo + punnerrukset
Ti: hiihto
Ke: Elixia Power
To: hiihto + punnerrukset
Pe: lepo
La: hiihto + punnerrukset
Su: hiihto/juoksu/Xycling

Aika hiihtopainotteista, mutta nyt täytyy ollakin. Jos kroppa sitä vaatii, viikonlopun toisen lenkin voin vaihtaa juoksuun tai Xyclingiin. Lauantaina olisi tarkoitus tehdä pitempi hiihtolenkki.

Hieman on voipunut olo. Täytyy varmaan käydä saattamassa avokki vielä äänestämään. Itsehän olen sen velvollisuuden jo suorittanut. Illalla odottaa sauna ja vaalivalvojaisten kanssa jäätelöä ;) Enköhän ole ne ansainnut!

6 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen lenkki, alkoi heti tehdä mieli juoksemaan. :) Kevätaurinko (ja tippuvat räystäät sitten vähän ajan päästä) ovat todellakin parhautta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että herätän tuollaisia mielihaluja :)

   Poista
 2. Ehdottomasti oot ansainnu, WAU! Ihan alko nolottaa oma liikkumattomuus... :D No, eiköhän se tästä taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Älä missään tapauksessa nolostu. Ei muakaan aina huvita. Välillä tekee ihan hyvääkin levätä. Kyllä se siitä lähtee :)

   Poista
 3. Mahtava juoksu ja hieno, monipuolinen liikuntaviikko!

  Kevätaurinko on ihana, olipa sitä sitten lenkkipolulla, hiihtämässä tai jäällä kävelemässä. Sitä odotellessa koitetaan kestää nämä pakkaset ja myräkät. Kevät tulee ja kesä ja syksy... Kaikki vuodenajat me taidamme tarvita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Näin on. Eihän auringonpaiste tuntuisi miltään, jos välillä tuulisi ja pyryttäisi :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)