lauantai 11. helmikuuta 2012

Sairaspäivän huvituksia

Iski se flunssa sitten minuun kuitenkin. Tosin ainakin toistaiseksi se tosin oireilee vain tukkoisena ja vuotavana nenänä ja siitä seuraavana hönttinä olona. Kuumetta ei ainakaan toistaiseksi ole ollut. Liikunnat pitää kuitenkin tältä viikonlopulta unohtaa. Korkeintaan kevyellä kävelylenkillä voin huomenna käydä omien tuntemusten mukaan. Minulla ei ole kuumetta, lihassärkyä, kurkkukipua eikä suurempaa väsymystäkään, joten kai sellaista liikuntaa, jossa ei hengästy eikä tule hiki, uskaltaa kokeilla. Osaako joku kertoa? Liian monta päivää sisällä tekee olon ainakin kipeänoloiseksi.

Koska tämä päivä täytyy ottaa levon kannalta, piti keksiä jotain puuhaa itsensä huvittamiseksi. Tuore Meidän mökki -lehti aiheutti pienen remontti-innostuksen. Kotikotona meillä on kunnostusta odottava pihasauna. Se oli vielä 80-luvun alussa ainut sauna kotonani ja siellä minäkin olen ensimmäiset löylyt ottanut. Sisäsaunan rakentamisen jälkeen tuo ei ole ollut kuin varastona. Kohta jo kymmenisen vuotta äiti on puhunut sen kunnostamisesta, mutta iskä on toistaiseksi hangannut vastaan. Sähkölämmitteisen sisäsaunan lisäksi meillä on parin kilometrin päässä rantasauna kesäkäyttöön. Monelle varmaan nämäkin saunat riittäisivät, mutta olisihan se kiva päästä välillä talvella puulämmitteiseen saunaan, vaikka sähkösaunaa se helppouden takia voi täysin korvata. Kertalämmitteisen kiukaan pitäisi olla huoltoa vaille käyttökunnossa, mutta siivoamista ja pintojen kunnostamista se tarvitsisi enemmänkin.

Viime kesänä kävimme Mäntyharjun loma-asuntomessuilla. Pääosin messujen huvilat olivat kakkosasuntoja ja liian hienoja. Messujen parhaaksi kohteeksi äänestetty Kyminniemen Uittokämppä oli meidänkin suosikkimme. Varsinkin erillinen saunarakennus vei sydämemme. Vastaavat tuppeensahatusta puusta tehdyt lauteet mekin tahdomme. Vanhan saunan tummuneet hirret ja yksi pieni ikkuna tuovat luonnostaan savusaunatunnelmaa, josta tykkään kovasti. Haaveilu on kivaa. Vielä pitäisi saada iskä innostumaan remontin aloittamisesta ;)

Lähde


Lukeeko tätä muut innokkaat saunojat? Millaisista saunoista te pidätte?

2 kommenttia:

  1. Sauna (sähkökiuas) on lämmin. Sinne siis :) Puuttuu vain jäätelö :D Kesällä tuli sitäkin harrastettua!

    Pihasaunat, puukiukaalla, ovat ihania. Jospa joskus "isona" omistaisi sellaisen, mieluiten tietysti järven/joen rannalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä söin tänä vuonna ensimmäistä kertaa jäätelöä saunassa :D

      Siitä minäkin unelmoin :)

      Poista

Kommentti olis kiva! ;)