sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Onnellinen viikonloppu!

Viimeisen viikon aikana olen huomannut, millaista yhteisöllisyyttä tämä blogimaailma tarjoaa: MinttuK oli sydäntälämmittävän tyytyväinen arvontavoittoonsa ja lauantaina oli aivan ihanaa tavata blogimiitissä ihmisiä tuttujen blogien takaa ihan livenä. Kiitos kaikille osallistujille! Ehdottomasti tämä täytyy ottaa uusiksi ja me taisimme Quantinan kanssa luvata, että järjestämme seuraavan Tampereella. Onko ihan huono idea järjestää se Varala maratonin yhteydessä syksyllä? Sinnehän on tietojeni mukaan tulossa jo valmiiksi jokunen bloggari. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Q:n polvivaiva estää hänen osallistumisensa, joten hänelle voisi tulla pitämään seuraa kisa-alueelle, jos ei tahdo osallistua juoksukisaan. Ja siihen ympärille voisi keksiä jotain muutakin mukavaa.

Menneen viikon liikunnat:




11 tuntia! Juoksua 36 kilometriä! Onnistunut viikko! Tänään juoksin tämän kevään pisimmän lenkin ja pisimmän lenkin ennen keväistä puolimaratonia. Jos viikontakainen lenkki ei ollut erityisen mieluisa, niin tällä kertaa sain kohotusta itseluottamukselle. Oikea polvi kipuili edelleen vähän, mutta huomattavasti vähemmän kuin kahdella edellisellä pitkällä lenkillä. Se ei haitannut juoksua ollenkaan, mutta taidan olla aika herkillä tuon polven suhteen. Vauhti oli hidas, mutta herätti kuitenkin luottamuksen, että voin selvitä puolikkaasta kunnialla. Sitähän en voi tietää, miten jalat tai muu kroppa reagoivat, kun juoksen saman matkan kovemmalla vauhdilla, mutta se jännitysmomentti kuuluu urheiluun.

Matkan varrella ehdin miettiä soittolistaa puolikkaalle. Yleensä kuuntelen sekalaista musiikkia soittimelta sekoituksella. Ei sillä varmaankaan suurta merkitystä ole tuloksen kannalta, mutta olisihan se kiva, jos olisi erityisesti mietitty musiikki matkan varrelle: alkuun jotain rauhallisempaan, tsemppibiisejä sopiviin väleihin ja loppuun jotain hyvää ja kannustavaa. Tsemppaamaan päätyvät ainakin Pojun Poika saunoo, Bruce Springsteenin Born to run ja Bon Jovin It's my life. Olen huomannut, että Leevi and the Leavingsin tahti sopii minun juoksuuni erinomaisesti, joten sitä löytyy ainakin listan alkupäästä.

Liikuntasuunnitelma ensi viikolle:

Ma: suunnistus
Ti: juoksu, pyramidi-intervalli
Ke: juoksu, 1 h
To: hieronta
Pe: juoksu, 30 min
La: juoksu, pitkä
Su: lepo

Viimeiset kolme viikkoa ennen Kalevan kierroksen puolimaratonia alkavat huomenna, joista kaksi on "tehokasta peliaikaa". Viimeinen viikko on sitten enää vain lepäilyä ja kevyttä lenkkeilyä. Pirteän lisänsä tuovat jääkiekon MM-kisat, joiden mukaan liikunta täytyy aikatauluttaa. Suomen pelit onneksi tulevat pääosin iltaotteluina, mikä helpottaa kummasti. Tosin unet jäävät tällöin normaalia lyhyemmiksi, mutta elämä on valintoja. Enkä minä voisi kuvitellakaan nukkuvani Leijona-ottelun aikana!

Kilpailuohjeet oli viime viikolla lisätty kisajärjestäjien sivuille. Eipä siellä muuten mitään ihmeellistä, mutta huoltopisteiden määrä hieman hämmästytti: puolimaratonin reitin varrella on kahdeksan huoltoa! Esimerkiksi HCR:llä on neljä pistettä, mikä taitaa olla aika normaali määrä. Saanpahan ainakin osallistumismaksulle jotain vastinetta. ;) 

Erittäin mukavaa sunnuntai-iltaa ja aktiivista uuden viikon alkua! 

19 kommenttia:

  1. Varala sopii mainiosti :) Oli kyllä huisin mukavaa nähdä ja saada naamoja blogien takaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinut laskinkin jo automaattisesti mukaan ;) Oli oikein mukava tavata, ehdottomasti otetaan uusiksi! :)

      Poista
  2. Iloinen olisi iloinen Varalasta myös ja yrittäisi mielellään mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti mukaan. :) Siellähän on tarjolla myös kympin lenkki, jos puolikas tuntuu liian pitkältä. Vaihtamisen pitäisi onnistua ihan viime hetkilläkin. Ja tässähän on koko kesä aikaa reenata.

      Poista
    2. joo.. ainakin siihen blogimiittiin... ja jos syksyllä jaksan juosta 10 km niin hyvähän se myös! :-D

      Poista
    3. Tervetuloa mukaan. Jokainen meistä tekee tätä matkaa omine tavoitteineen ja jokaisen tavoitteet ovat yhtä arvokkaat. :)

      Poista
  3. Hei toi Tre-juttu olis asiallista, ei olis ainakaa matkan syy olla tulematta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukaan vaan ja sinun odotan ehdottomasti osallistuvan juoksuun. :)

      Poista
    2. Tää oli joko uhkaus tai haaste! :D

      Poista
    3. Ota se haasteena, jos saat siitä lisäpotkua juoksuharjoitteluun... Jos et tahdo osallistua juoksuun, niin älä jätä osallistumatta miittiin sen takia. :)

      Poista
  4. Huikeat palkinnot, vau! :)

    Varalassa nähdään, kait se pitäisi jo luvata ja jättää se ehkä sana pois :D

    Mahtavat juoksukilometrit! Harmi tuo polvikipuilusi. Uskon sinun selviävän loistavasti puolikkaasta. Ollaan virtuaalisesti hurraamassa sinulle maalisuoralla ;)

    Iloa ja mukavaa mieltä uuteen viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuli jo sellainen olo, että onkohan nämä ihan huono idea. Onneksi tuntuivat kelpaavan. :)

      Mä olen lakannut kuulemasta sen ehkä sanan jo kuukausia sitten. :P

      Mä lupaan nähdä teidät siellä kannustamassa. Kiitos luottamuksesta!

      Ihanaa viikkoa sinullekin! :)

      Poista
    2. Ehkä muuttui ilmoittautumiseksi - jännän ihanaa! ;)

      Poista
  5. Aah, mie oon niin kade tuosta teijän tapaamisesta!!! Ja tulevastaki jo vähän valmiiksi. Miksi pitääkin asua köyhänä täällä kaukana kaikesta?! Ehkä miun pitää piettää ihan ikioma miitti, yksin ;D

    Kivaa viikkoa ja hyviä juoksuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi mukava saada sinutkin mukaan. Toisaalta kyllä minäkin välillä kadehdin sinun asuinpaikkaasi!

      Hauskaa viikkoa sinullekin! :)

      Poista
  6. Mäkin voisin yrittää ottaa tuon kympin tavoitteeksi (juoksen tällä hetkellä alle kilsan pätkiä :D ) ja "ehkä" uskaltautua miittiinkin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tuntuu, että tuollaisen tavoitteen asettaminen sopii sinulle, niin ehdottomasti mukaan. Tässä on tosiaan koko kesä aikaa valmistautua, joten kymppiin pystyt varmasti. Ja miittiin mukaan joka tapauksessa! :)

      Poista
  7. Joo, toi Varala kuulostaa ihan hyvältä, vaikken itse luultavasti siihen osallistuisikaan. Mutta liittyisin mielelläni kannustusjoukkoihin. :) Ja ihanaa, että jo nyt löytyy näin paljon kiinnostuneita, olisi mukava nähdä myös uusia naamoja tulevassa miitissä! Mahtavaa, pistetään idea hautumaan ja aletaan lähempänä oikeasti järkkäilemään miittiä. ;)

    Oli kyllä ihana nähdä! Ehdin jo Quantinallekin valitella miten mua kummeksuttaa tää Blogger välillä. Esimerkiksi tätäkään merkintää en ollut ollenkaan huomannut aiemmin, koska se ei vaan oo näkynyt tuolla lukuluettelossa. Toivottavasti en kovin monia merkintöjä oo missannut aiemmin (tai tuu missaamaankaan). Lukijana kuitenkin oon, edelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla. Tosiaan kiva, että moni on ilmaissut mielenkiintonsa osallistua.

      Niin oli! :) Mulla oli syksyllä samaa ongelmaa parin blogin kanssa. Bloggeriin uudet tekstit ei päivittyneet, mutta oman blogin blogilistaan kyllä. Jossain vaiheessa se vaan alkoi toimia, enkä ole ainakaan huomannut, että viime aikoina olisi ollut tuon kanssa ongelmia. En ole huomannut, että olisit jossain vaiheessa puuttunut lukijoista. :)

      Poista

Kommentti olis kiva! ;)