keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Liikuntaa ja tavoitteita

Kävin maanataina ohjatulla venyttelytunnilla. Sain kylkilihakset tuosta lonkkaluiden yläpään alta kipeäksi ;) Tunnilla ei siis tehty pelkästään staattisia venytyksiä, vaan liikkuvuusharjoituksia ja vähän lihaskuntoa erityisesti keskivartalon syville lihaksille.

Eilen oli vuorossa taas tiistain Power. Tykkään käydä tuolla tunnilla, kun se sopii mun aikatauluihin niin kivasti. Jonkun verran on saanut lisätä painoja eri lihasryhmille. Onneksi on joku vähän patistamassa. Itse jumiutuu niin helposti niihin vanhoihin painoihin ja ne tuntuu muka niin raskaille, vaikka oikeasti jaksaa tehdä isommillakin. Sitä paitsi ainoastaan painoja lisäämällä tapahtuu kehitystä. Jalkoja jaksaisin varmaankin tehdä vieläkin isommilla painoilla, mutta en jaksa nostaa niitä harteille ja pois :) Hauiksiin en varmaankaan saa ikinä lisättyä painoja. Tuntuu niin tuskaiselta :) Näillä painoilla mentiin tällä kertaa:

- lämmittely 3,5 kg
- askelkyykky 8,5 kg   +1,0 kg
- rinta 5,0 kg
- selkä 8,5 kg
- hartiat 3,5 kg + 2,0 kg käsipainot
- jalkakyykky 10,0 kg   +1,5 kg
- ojentajat 3,5 kg + dipit steppilaudalla   +1,0 kg
- hauikset 2,5 kg
- vatsat
- venyttely

Olen vähän miettinyt palkintoja saavutuksistani. Lähimmät tavoitteet ovat syksyn liikuntahaaste ja paino alle 70 kilon. Tarvelistalla taas olisivat ainakin uudet sisälenkkarit ja uudet talvikengät. Täytyy katsoa, kumman saavutan ensin ja mitä tarvitsen kipeämmin. Toivottavasti pääsen joulun jälkeisistä alennusmyynneistä katsomaan molempia :)

Olen myöskin miettinyt ensi vuodelle jonkinlaista koko vuoden kestävää liikuntahaastetta. Sopivan tunti- tai kilometrimäärän asettaminen on vaikeaa, mutta onhan tässä vielä reilu kuukausi aikaa miettiä. Jonkun verran tavoitteita olen asettanut päivämäärien muodossa. Osallistun vuoden aikana joihinkin liikuntatapahtumiin. Kiersin tänä vuonna ensimmäisen kerran Kalevan kierroksen puolimatkoja, jonka osalajeja ovat luistelu, hiihto, juoksu, soutu, pyöräily ja suunnistus. Lisäksi kalenteriini on merkitty Venlojen viestiPirkan pyöräily ja Sulkavan soudut. Lisäksi ajattelin syksylle vielä jotain juoksutapahtumaa. Esimerkiksi Helsinki Midnight Run kiinnostaisi. Tämä alkaa kuulostaa jo tosi urheilulliselta, mutta älkää antako sen hämätä ;) Olen melkoisen yllytyshullu. Jos joku ehdottaa, että lähdetäänkö, niin harvoin sanon ei. Jonkun verran minulla on myös kilpailuviettiä, vaikka enhän minä kilpailuissakaan kisaa kuin itseäni vastaan (ja hyvä niin, koska löydyn yleensä tuloslistan häntäpäästä ;). Joku tunnelma siinä kuitenkin on olla lähtöviivalla muiden samanhenkisten kanssa.

Meinasin toivottaa mukavaa viikonalkua, mutta nythän ollaan jo keskiviikossa! Ei ihmekään, että jatkuvasti meinaa olla kiire, kun aika menee tätä vauhtia. Oikein reipasta viikkoa joka tapauksessa!

2 kommenttia:

 1. Huoh, tuota sinun Poweriasi :) Minun pitäisi tulla sinun oppiisi ja tsemppaukseesi, sanoo nimimerkki "salikammoinen".

  Hyvältä kuulostavat palkinnot saavutuksistasi! Palkinnot sekä motivoivat eteenpäin että toisaalta toimivat myös mukavina muistoina tärkeistä saavutetuista kiloluvuista. Meidän on myös tarpeen välillä hemmotella itseämme, jotta projekti ei kävisi liian totiseksi ja tylsäksi.

  Vau, noita ensi vuoden liikuntapahtumasuunnitelmiasi!!! Olet kyllä monipuolisesti liikkuva, urheilullinen nainen :)

  Reipasta viikkoa sinullekin ja riittävää lepoa <3

  VastaaPoista
 2. Minäkin tarvitsen piiskurin. En ole vieläkään saanut aikaiseksi mennä sinne salin puolelle, vaikka tiedän, että pitäisi :/

  Täytyy myöntää, että mä ostin jo ne ulkoilukengät. Kävin Prismassa ja siellä oli Haltin kengät (varmaankin vaelluskenkien osastoon nuo menevät) puoleen hintaan. Ajattelin, että en löydä noin hyviä kenkiä noin halvalla alennusmyynneistä. Että tällainen repsahdus tällä kertaa :D

  Tuota en ole ajatellutkaan, että palkinnot toimivat noinkin päin että jälkeenpäin voi muistella onnistumisia niiden kautta.

  Liikut itsekin tosi monipuolisesti ja säännöllisesti. Itselleni tulee välillä niitä laiskotuskausia, että en meinaa saada itseäni irti sohvasta.

  Ihanaa, että joku muistuttaa tuosta levon tärkeydestä!

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)