tiistai 10. tammikuuta 2012

Ärsyttävän positiivinen postaus

Pitää tulla tännekin hehkuttamaan, kuinka hyvä fiilis nyt on :)

Liikuntasuunnitelmaan olin merkinnyt tälle päivälle hiihdon tai luistelun. Aamulla ajattelin, että tänään on hiihtopäivä. Vähän harkitsin jumppakamppeiden mukaan ottamista töihin, että tarvittaessa voisin korvata hiihdon tiistain perinteisellä Powerilla, mutta jos ei ole vaihtoehtoja, niin töiden jälkeen on pakko mennä hiihtämään. Niinpä... ;) Töiden jälkeen väsytti ja oli tosi valju olo. Ajattelin, että eihän minun ole mikään pakko tehdä mitään, jos ei huvita. Kotona valittelin, että ajattelin mennä hiitämään, mutta en oikein jaksaisi. Sain suosituksen 20 minuutin päiväunista. No mikä ettei, kyllähän minä tykkään nukkua... :) Onneksi herätys oli tilattu, muuten olisin voinut nukkua pidempäänkin. En varsinaisesti edes nukahtanut, olin hetken pienessä horteessa. Mutta herättyäni olin ihan kuin toinen ihminen. Naureskelin, että jos minä nyt kuitenkin käyn siellä hiihtämässä. Power naps rulettaa! :)

Kamppeet päälle, sukset kainaloon ja ladun varteen. Mitä lähemmäs latua tulin, sitä enemmän minua alkoi hymyilyttää. Hieman ihmettelin, kun latu ei ollutkaan valaistu. Laitoin sukset jalkaan ja ajattelin, että hiihdetään sitten pimeässä. (Joo, tiedän, ihan pimeetä toimintaa! ;) Naapurikunnan puolella latu onneksi oli valaistu, eli ei tarvinnutkaan hiihtää pimeässä koko matkaa. Keli oli mitä mainioin. Luisto oli niin hyvä, että se vei melkein hiihdosta kaiken nautinnon. Olisin voinut hiihtää pitempäänkin, mutta ajattelin ottaa alun rauhassa. Matkaa kertyi 6,3 kilometriä ja aikaa siihen kului 38:24. Vaikka yhtä pidempää ylämäkeä lukuunottamatta meno tuntui kevyeltä, keskisyke oli 180 ja maksimi 200. Kannattaa luottaa tunteeseen! ;)

Kotiin päästyäni saunoin ja söin. Sen lähemmän nirvanaa en usko pääseväni!

Aloitin punnerrushaasteen tänään alusta. Ensimmäinen viikko ja helpoin sarake. Polvet ilmassa. Voin vain ihmetellä, miten olen jaksanut punnertaa sata kertaa :)

Loppuun vielä yksi linkkivinkki: Iltasanomien juoksukoulu on taas alkanut.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan mahtavalle! Ton varmasti muistaa vielä pitkään ja siitä ammentaa uudelleen ja uudelleen voimaa! Oon kade hiihtämisest! En varmaan ennen matkaa enää pääse hiihtämään kun ei ole riittävästi vielä lunta. No takaisin kun pääsen niin menen sitten senkin edestä. Just muuten luin tänään et jos on nuutunu olo ni 20 minsaa pikapäikkärit jeesaa jo paljon, sä olit eka jolta nyt kuulin sen olevan totta, THANKS! :D

  VastaaPoista
 2. Ihanaaaaaaaa... <3

  Ärsyttävää positiivisuutta on liikkellä ;)

  Hiihto kuulostaa niin mahtavalta. Onko oikeasti mentävä suksikauppaan? Vai riittäisikö tänä talvena vielä nykyiset liikkumiset ja ensi vuonna sitten monipuolistaisi talviliikkumisia? On se vähän rahakysymyskin, suksiin ajateltu raha meni mennen-tullen-ja-palatessa läppäriin :/

  Jatkukoon hyvä fiilis ja täyttäköön se tsemppivarastoa mahdollisten ankeampien päivien varalle!

  VastaaPoista
 3. FaerieS: Toivottavasti tämä kantaa pitkään. On tietyt olotilat, joita toivoisin voivani säilöä ja ottaa tarvittaessa käyttöön.

  Kivahan se on päästä lämpimäänkin :) Reissun jälkeen on varmastikin loistavat hiihtokelit.

  Mä kyllä tiedän, että pikapäikkärit toimii, mutta ne pitää pystyä pitämään riittävän lyhyinä ja kevyinä, niin ne piristävät eivätkä vaikuta yöuniin. Liian pitkien päiväunien jälkeen olen loppuillan ihan pihalla ja illalla en saa nukuttua.

  Kaneli: Mukavampihan se on kirjoittaa positiivisia kuin negatiivisia, mutta välillä alkaa itseäänkin ärsyttää kun kaikki tuntuu menevän niin hyvin.

  Sinulla tulee niin paljon liikuntaa, että en olisi ollenkaan huolissaan hiihdon puuttumisesta. Kannattaa tottakai pitää silmät ja korvat auki. Kevään mittaan suksipaketteja saa jo tosi edullisesti, jos vain löytyy sopivia.

  Tätä toivon itsekin!

  Ihanaa viikon jatkoa teillekin ja muistakaa käydä äänestämässä! :)

  VastaaPoista
 4. Kateellisena lueskelen. Minulla on töissä web-kamera auki koko ajan hiihtoladulle ja seuraan toisella silmällä koska ladut on tehty. Aamupäivällä kävi jo tamppauskone, ja olin jo ihan jiihaa mutta lunta taitaa olla vielä sen verran vähän, etteivät latuja tee. HARMITTAA! Noista suksipaketeista vielä: minä ostin Peltosen sukset ja monot ja sauvat ja ellen väärin muista niin koko satsi maksoi 120 e. Vai oliko vielä vähemmänkin, ja ihan alan kaupasta. Ovat sellaiset pitopohjasukset, pitävät kyllä kovaa kohinaa ladulla mutta haitanneeko tuo :) Hiihtäminen on niin ihanaa!!

  VastaaPoista
 5. Nuo meidän lähiladutkin kärsivät netin latukarttapalvelun mukaan lumenpuutteesta, mutta on ne pohjattu ja hiihtäjiä on ollut sen verran, että hyvät ovat hiihtää. Perinteisen uraa ei ole koneellisesti ajettu, mutta sekin on hiihtäjien jäljistä syntynyt. Toivottavasti saavat sinullekin mahdollisimman pian ladut kuntoon. Tampereella sataa ainakin koko ajan lisää lunta.

  Hyvään hintaan olet kyllä paketin löytänyt. Jos sukset toimivat sinulle hyvin, niin eipä tuo ääni ketään haittaa :) Niin on!!! :)

  VastaaPoista
 6. Varmaan ihanaa hiihtää!!!
  Meillä täällä on niin epävarmat talvet. Nytkin ihan lumetonta =)... eli en omista suksia.
  Muistaakseni joskus 80-luvun alussa olin viimeksi suksien päällä...huh!

  Hiihto on ihanaa ja tekee hyvää myöskin käsivarsille. Hiihtelyn ja hölkkäilyn iloa sinulle. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis muistaa olla kiitollinen, että saa hiihtää, koska se ei tosiaankaan ole kaikkien herkkua. No, tämänvuotisen Suomen alkutalven jälkeen sen varmasti kyllä muistaa. Jep, hiihto on niin tehokasta ja kun se lisäksi vielä on hauskaakin :)

   Ihanaa vuoden alkua! :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)