maanantai 16. tammikuuta 2012

Hupsista

Mikä ihmeen taika sunnuntain ja maanantaina välisessä yössä on? En nimittäin koskaan nuku sitä hyvin. Viime yönäkin nukuin tosi katkonaisesti ja viidestä eteenpäin avasin silmät kymmenen minuutin välein ja odotin, koska on aika herätä. Onneksi pääsääntöisesti nukun hyvin ja riittävästi, joten yksi yö ei suuremmin hetkauta. Olisi kuitenkin kiva kokeilla, miltä tuntuu aloittaa uusi viikko täysin levänneenä ja virkeänä.

Unen puutteesta johtuen luulin näkeväni harhoja. Hyppäsin vaa'alle kuusi kertaa ennen kuin uskoin lukeman todeksi: 71,9 kg. Jes! Tiedän, että kyse on taas jostain nesteiden muutoksesta, mutta on huomattavasti paljon mukavampaa, kun se muutos tapahtuu tähän suuntaan :)

12 kommenttia:

 1. Moiiii,

  onnittelut hienosta pudotuksesta :) :)
  Mulla kanssa usein menee su-ma yö ihan plörinäks kun ukko lähtee töihin ajamaan julmetun aikasin eli siis välillä kolme-neljä. Usein sitten sen lähtemisen jälkeen en enää saa unta, mutta nyt taas sain :)

  Mukavaa viikkoa Akulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä itsekin tyytyväinen.

   Uh... kuulostaa epämiellyttävältä ajalta herätä töihin :/ Tuo on kyllä paha, jos toinen herää aiemmin ja itse on herkkäuninen.

   Hauskaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 2. Loistavaa tulosta teet!

  Mulla sama ongelma su-ma-yön kanssa. En koe varsinaista työstressiä, eikä mua hirvitä heräänkö ajoissa (liukuman takia varsinaista myöhästymisriskiä ei ole - harvoin tärkeitä palavereita ma-aamuna). Itse olen diagnosoinut vaivan siten, että yleensä pe olen suhteellisen poikki, joten nukun viikonloppuna pitkiä yöunia, joskus jopa päiväunet siihen päälle. Vähään uneen tottuneena, mulla ei unta vaan riitä enää su-ma-yöksi, kun kaksi (yleensä) hyvin nukuttua yötä on takana, joten aloitan työviikon enemmän tai vähemmän silmät ristissä, kun yhtäkkiä :) onkin herättävä kuuden pintaan (viikonlopun 9 maissa sijaan).

  Mutta tämäkin on ilmiö, jolle kohauttelen olkia. Että kaikkea sitä... Oikein mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tilanteeni kuulostaa ihan samalta, eli varsinaista syytä tuolle katkoinaiselle unelle ei ole. Tosin yleensä nukun viikonloppuna vain pari tuntia pidempään (n. 9h) kuin viikolla. Mutta tuosta parista tunnista se todennäköisesti johtuu.

   Hauskaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 3. Hieno viikonaloitus, unen puutteesta huolimatta:)
  Vähän samoja su-ma yö oireita täällä myös. Viime yönä johtui kyllä suureksi osaksi eilen nukutuista makoisista päiväunista! Välillä taas alkava työviikko ja aikaiset herätykset selvästi stressaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Jotenkin lohduttavaa tietää, että en ole ainut joka kärsii tästä oudosta vaivasta. Joskus stressaavat asiat pyörivät päässä ja silloin on helppo ymmärtää, mistä unettomuus johtuu. Yleensä ei kuitenkaan ole kyse tästä.

   Poista
 4. Hienoa, onnittelut! (: Unenpuute korvautu hyvällä mielellä, luulen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet täysin oikeassa. Tänään on hymyilyttänyt normaalimaanantaita enemmän :)

   Poista
 5. Hupsista heijaa :) Hieno tulos!

  Itse vuorotyöläisenä koen tuota samaa ongelmaa iltavuorosta aamuvuoroon mennessä. Kelloa tulee vilkuiltua useampaan kertaan. Sitä odottaa ylösnousua, vaikkakin sitten kellon herättäessä toivoisi voivansa jatkaa unia määrättömiin :)

  Hyvän mielen jatkumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Huomaan, että tarvitsen säännöllisiä uniaikoja. Muuten uneni heittävät ihan häränpyllyä. Eli ei vuorotyötä minulle :)

   Kiitos samoin!

   Poista
 6. Haa, kannattaa siis syödä Ainoa! Siinä piilee minunkin laihtumiseni salaisuus. (Miksiköhän keino ei enää tepsi?)

  Hieno tulos, onnea! :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä siinä joku taika tuntuu olevan :) Harmi vaan, jos teho laskee ajan myötä.

  Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)