sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kyssäreitä

Ihanainen TM haastoi minut vastaamaan kysymyksiinsä, joten olkaapa hyvä:

1. Mitä uutta liikuntalajia olet tänä vuonna kokeillut ja mitä siitä pidit? Mikäli et ole kokeillut mitään uutta liikuntalajia, mitä lajia lupaat minulle kokeilla? ;)

Piti käydä Heiaheiasta katsomassa, mitä lajeja tänä vuonna olen kokeillut. Nosti hymyn huulilleni nähdä teidän kaikkien ihanat kannustukset treenilokissa. Kiitokset! Mutta se uusi laji... frisbeegolfia kävin kokeilemassa kesäkuussa. Se oli sateesta huolimatta tosi kivaa. Vaikka sitä ei pyydetä, niin lupaan yrittää käydä testaamassa Elixian syksyn uutuustunnit, RAW:n ja Love2Dancen.

2. Millaisia palkintoja olet (vai oletko) luvannut itsellesi joko pudotetusta painosta ja liikuntaan liittyvän tavoitteen täyttämisestä? Oletko myös saanut itsellesi luvatun palkinnon?

Varsinaisesti mitään tiettyihin kilo- tai kilometrimääriin etukäteen sidottuja tavoitteita minulla ei ole, mutta olen matkan varrella hankkinut itselleni aina tilaisuuden tullen useimmiten jotain urheiluun liittyvää, kuten sykemittarin. Lisäksi välillä palkitsen itseni jollain hemmotteluhoidolla.

3. Mitä uutta olet oppinut itsestäsi tämän painonpudotus tai elämänmuutos projektin aikana? Mikä on suurin saavutuksesi/oivalluksesi?

Ehkä vähän tylsä vastaus, mutta suurin oivallus on ollut se, kun olen tajunnut, että pystyn asioihin, joihin en uskonut ikinä pystyväni. Esimerkiksi puolimaratonin juokseminen tai karkittoman vuoden viettäminen olivat aivan utopistisia ajatuksia, mutta lopulta ne tuntuvat jopa siltä, että pystyn parempaankin.

4. Mikä on tällä hetkellä päällimmäinen tavoitteesi tässä projektissa?

Varmaankin syyskuun puolimaratonit ja Kalevan kierroksen suunnistus. Lisäksi toivoisin saavani painon turvallisesti alle seitsemänkymmenen kilon, eli pari kiloa pois.

5. Oletko projektisi aikana tehnyt jotain, josta etukäteen ajattelit, ettet ikinä pysty/osaa/uskalla? Mitä se oli?

Katso kysymys kolme. :)

6. Minkä liikuntaan liittyvän vaatteen, varusteen, välineen haluaisit seuraavaksi hankkia?

Voi, olen yrittänyt viime aikoina välttää noiden hankkimisen suunnittelua, koska oikeasti en tarvitse mitään. Aina välillä tulee kuitenkin ostettua jotain.

7. Harrastatko/oletko harrastanut jotain joukkuelajia? Mitä?

Sählyä tuli koulu- ja opiskeluaikoina pelattua useammassakin eri porukassa, lähinnä höntsäilymielessä. Samoin lentopalloa. Tällä hetkellä harrastan edelleenkin kirkkovenesoutua. Se, jos mikä on joukkuelaji. Minulle sopii sopivassa suhteessa yksin ja porukassa liikkuminen. Tänä vuonna olen oppinut tykkäämään jopa porukassa juoksemisesta, mitä en ihan heti olisi uskonut. Pääosin tosin juoksen yksin, mutta hyväss seurassa se on mukavaa vaihtelua.

8. Kerroitko laihdutus/kuntoilusuunnitelmistasi etukäteen? Kenelle? Kuka huomasi ensimmäisenä muutoksen sinussa?

Siitä on niin pitkä aika, etten oikein muista. En minä sitä ainakaan mitenkään suureen ääneen huudellut. Varmaankin äiti huomasi ensimmäisenä. Tosi monelta olen saanut vuosien varrella hyvää palautetta. Kaikkein parhaalta tuntuvat ne puolihuolimattomasti muun jutustelun yhteydessä tuleet kehut, joissa erityisesti mummoni on kunnostautunut. Välillä alkaa ihan nolottaa, kun jotkut tekevät asiasta suuren jutun suureen ääneen.

9. Miten ruokailutottumuksesi on muuttuneet?

Hallitsen syömistäni paremmin: ruoan määrää, ateriarytmiä, kasvisten määrää... En mene niin pahasti enää mielihalujen perässä.

10. Mikä on suhteesi sokeriin?

Ristiriitainen. Toisaalta yritän vältellä sitä, toisaalta ajattelen, että kohtuullisesti käytettynä siinä ei ole mitään pahaa.

11. Miten rentoudut?

Ihan vain olemalla, tekemättä mitään. Luen kirjaa, venyttelen tai katson telkkaria. Siinä rentoutuu sekä ruumis että mieli.

***

Olen laiska ja saamaton, enkä jaksa keksiä tähän mitään kysymyksiä. Ehkä joskus inspiraation iskiessä keksin omia kysymyksiä, mutta tällä kertaa saatte tyytyä vain minun vastauksiini. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti olis kiva! ;)