torstai 26. syyskuuta 2013

Cardio Step Interval

Kun haaste on saatu alkuun, niin annetaan palaan. Tänään kävin testaamassa Cardio Step Interval-tunnin. Melkoinen nimihirviö! Tunti itsessään oli kuitenkin kiva kokemus. Tällä tunnilla en olekaan koskaan aiemmin käynyt, mutta onneksi haasteen myötä tuli tutuksi.

Mitä luvataan? Challenge Yourself! Todellinen step–nautinto. Tunti koostuu step–laudalla tehtävistä 4–6 min intervalleista ja sisältää sykeosuuksia sekä toiminnallista lihaskuntoharjoittelua.

Mitä tykkäsin? Tunti koostuu neljästä yhden tai kahden kappaleen mittaisesta sykeosuudesta, jotka pääosin tehdään step-laudalla. Sykettä lasketaan välissä lihaskuntoharjoitteilla, joissa apuna käytetään yhtä, mieluiten kahvallista levykiekkoa. Sykeosuudet koostuivat melko yksinkertaisista liikkeistä, kuten täytyy ollakin, jotta sykkeen saa ylös. Välillä löysin itseltäni todellakin vasemman ja oikean jalan, kun osaa hypyistä en meinannut luonnistua toiselta puolelta ollenkaan. Lihaskunto-osuudet koostuivat suurimmaksi osaksi kyykyistä, joissa levykiekkoa nostettiin, käännettiin tai kierrettiin johonkin suuntaan. Eli siis melko tehokkaasti saatiin treenattua koko kroppa kerralla. Viimeinen lihaskuntokappale omistettiin vatsalihaksille ja loppuun vielä venyteltiin kevyesti.

Yleisiä huomioita. Tunnin jälkeen pukuhuoneessa tyttöporukka valitteli, kuinka hapoilla he ovat. En tiedä, päästinkö itseni liian helpolla, kun ei tämä mielestäni niin raskas ollut. Tosin tunnin pystyy varmasti tekemään tehokkaammin, kun ohjelma on edes vähän tuttu. Tälle tunnille voin osallistua uudestaankin. Step-tunnilla käsien mukana ottaminen liikkeisiin ei tuota mitään ongelmia, toisin kuin tanssillisemmilla tunneilla. Johtuisiko siitä, että peruskouluikäisenä tuli käytyä useampi vuosi step-tunnilla, kun kansalaisopisto sattui sellaista tuntia maanantaisin tarjoamaan?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti olis kiva! ;)