torstai 28. marraskuuta 2013

Myrskyiset terveiset Saariselältä!

Heini-myrsky muutti tämänpäivisiä liikuntasuunnitelmia, joten nyt on hyvä aika kirjotella kuulumisia Saariselältä. Saavuimme tänne 12 tunnin ja 900 kilometrin ajon jälkeen lauantai-iltana. Tähän asti päivät ovat toistaneet samaa kaavaa: yhdeksän maissa aamupala, yhdeltätoista ladulle, missä kahdesta kolmeen tuntia hiihtoa ja takaisin mökille, sen jälkeen lepäilyä/lueskelua/tietokonetta, saunaan, ruoka ja television katselua. Yksinkertaista ja leppoisaa! Arkipäivän huolet eivät paina, koska ne ovat niin kaukana. 

Loman alkupuolella olisin saattanut tänään lähteäkin hiihtämään, mutta lähes 100 kilometriä neljänä peräkkäisenä päivänä alkaa jo tuntua kropassa, joten oli helppo antaa suksille lepopäivä. Olen yrittänyt keskittyä erityisesti hiihtotekniikkaan näin ensilumilla. Tai no, tekniikka pitää pitää mielessä joka kerta, kun sukset laittaa jalkaan. Nyt olen ottanut erityishuomion kohteeksi liu'un ja suksen päällä seisomisen. Jalka pitäisi palauttaa potkun jälkeen kropan alle, jolloin painon saa siirrettyä tehokkaasti suksen päälle ja liuku on tasapainoisempi ja pidempi. Tuon kanssa minulla on niin paljon tekemistä, mutta ongelman tiedostaminen on ensimmäinen askel kohti sen korjaamista. Hiihdän siis pääasiassa luisteluhiihtoa. 

Vaikka olen yrittänyt leikkiä tosihiihtäjää tekniikkaharjoitteineni, pitää välillä silti katsella ympärilleen ja nauttia tästä luonnonrauhasta, jota Lappi tarjoaa. Olemme nyt niin pohjoisessa, että ei päivä edes kunnolla enää valkene, vaikka olisi aurinkoinenkin päivä. Mutta tämä valo, joka täällä on - se on jotain uskomattoman kaunista! Se johtuu varmaankin lumesta ja valoisan ajan lyhyydestä ja vielä jostain. Ja onhan nämä ladut jotain aivan ihanaa! Pitkiä, hiihdettäviä ylämäkiä = tykkään! 

Hirveän nopeasti tämä viikko on mennyt, kun lauantaiaamuna pitää jo lähteä kotia kohti. Kotiin on aina mukava palata, mutta voisin helposti viettää täällä vielä toisenkin viikon! 

6 kommenttia:

 1. Pitkät hiihdettävät ylämäet saivat minut kateelliseksi. Tuntuu, että täällä ladut tehdään niihin ainoihin mäkiin, joita löytyy. Ladut kiemurtelevat mäkeä ylös alas, ja suurin osa ylämäistä onkin sitten sellaista ei-hiihdettävää. Argh. Nauti ajastasi siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tuntuu olevan, kun korkeuserot pitää käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi. Nautin ja nyt olen taas takaisin arjessa! :)

   Poista
 2. Mukavaa lomaa hiihtämisen ja kaiken muunkin rentoutumisen parissa! Oot hiihtoguru! ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana hiihtoviikko sulla ollut! :) Mäkin tahdon lunta! Tänne etelään siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niin minäkin toivon! Viikonloppuna taidan suunnistaa Lempäälään tykkilumiladulle ja toivottavasti pian pääsee jo luonnonlumellakin hiihtämään.

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)