lauantai 2. marraskuuta 2013

Xycling Challenge

Ajattelin, etten kirjoita sisäpyöräilytunneista sen kummemmin, mutta Markun Xycling Challenge ansaitsee oman tekstinsä. Elixia Kalevan viikko-ohjelmassa on vain yksi sisäpyöräilyn kolmostason tunti. Aiemmin näitä on ollut myös 75 minuutin mittaisena, mutta tämä kestää tunnin.

Mitä luvataan? Xycling Challenge haastaa Sinut ylittämään itsesi. Todellinen sisäpyöräilynautinto joka sopii kokeneille harrastajille!

Mitä tykkäsin? Markku on melko epätyypillinen ryhmäliikuntaohjaaja, mutta hyvällä tavalla. Ja hän osaa vaatia! Hän on ainut Xycling-ohjaaja, joka käy laittamassa lisää vastusta pyöräilijöille, jos sitä hänen mielestään on liian vähän. Tykkään Elixiassa käytössä olevista tehotauluista, joihin ohjaaja piirtää ennen aerobisten tuntien alkua tunnin kulun. Ainakin minulla auttaa voimien jakamista, kun tiedän, mitä on edessä ja kuinka kauan. Xycling Challenge koostui kahdesta työosuudesta, joiden välissä oli yksi vähän kevyempi kappale. Tällä tunnilla lähes kaikki ylämäet tehtiin melko reippaaseen tempoon, mikä ei sovi minulle erityisen hyvin. Harjoitus tekisi hyvää, joten ehkäpä eksyn tälle tunnille toistamiseenkin.

Yleisiä huomioita. Markku sanoi, että jos käy yhdessä pyöräilytunnilla vuodessa pärjää lenkkareilla, mutta toiselle tunnille pitää jo hankkia klossikengät. Olen täysin samaa mieltä! :)

2 kommenttia:

  1. Spinning on kyllä laji, jossa ohjaajalla on suuri merkitys! Mä tykkään nimenomaan kovista spinningeistä, ja tykkään ite tehdä työosuudet reippaaseen tahtiin, mielellään ylhäältä. Suurella vastuksella hitaaseen tempoon on mun mielestäni vaikea mennä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Ylhäältä polkien pystyn pitämään nopeaa tahtia vielä kohtuullisella vastuksella, mutta satulasta polkien joudun antamaan vastuksen kanssa aika paljon periksi. Sellaiset polje niin nopeasti kuin pystyt kevyehköllä vastuksella ovat kaikkein pahimpia. Mieluummin siis hidas tahti ja reippaasti vastusta! :)

      Poista

Kommentti olis kiva! ;)