keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Askelkyykyt on mun kavereita...

...tai sitten ei!

Tällä viikolla Elixiassa on Kesähulinat ja eilen oli juoksupäivä. Osallistuin tunnin juoksukoulu, johon kuului ensin puoli tuntia lihaskuntoharjoitteita tavoitteena juoksutekniikan parantaminen ja puolen tunnin lenkki, jolla silläkin keskityttiin juoksutekniikan huomioimiseen.

Hyvä juoksutekniikka lähtee lantion asennosta. Lantio pitäisi juostessa pystyä pitämään ylhäällä, häntä maahan käännettynä, vatsa litteänä... mielikuvia riittää. Tekniikkaharjoitteet olivat perinteisiä polvennostoja, kanta pakaraan juoksua ja rullausta sekä vatsalihasliikkeitä. Periaatteessa ihan tuttua kauraa. Aloitimme askelkyykkykävelyllä. Siis edetään askelkyykyillä ja askelten välissä nostetaan polvi (ja lantio) ylös. En tiedä, mistä johtuu, että askelkyykyt eivät sovi minun kropalleni. Olen niissä melkoinen tekniikkapoliisi itselleni ja uskoisin, että tekniikkani pitäisi olla kunnossa. Olen sitä useamman PT:n ja jumppaohjaajan kanssakin arvioinut. Silti saan lähes aina askelkyykyissä etureidet jumiin. Siis niidenhän pitäisi tuntua etummaisen jalan pakarassa ja takareidessä. Tänään käveleminen on ollut vähintäänkin kankeaa ja portaiden alaspäin laskeutuminen jopa toivotonta. En ollut puolimaratoninkaan jälkeen näin kankea kuin tänään. Voisin vaikka alkaa itkeä, ellei tämä olisi niin huvittavaa. :D

Joka tapauksessa pitäisi tehdä noita tekniikka- ja lihaskuntoharjoitteita vähintäänkin viikottain. Minulta löytyy myös tallennettuna Kakkosen tv-jumppa Maratoonarin lihashuolto. Taidanpa aloittaa sillä, että kiusaan vähän keskivartaloa jalkapalloa katsellessa. Jos en huomenna ole lisännyt Heiaheiaan suoritusta tuosta, niin saatte keksiä minulle sopivan rangaistuksen. ;)

2 kommenttia:

 1. Oothan jo toipunut jumeistasi!? :)

  Lihasharjoittelu on tärkeää, tietää hänkin, joka ei harrasta sitä lainkaan! :O ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen toipunut, mutta perjantaina vielä kävelin hassusti. Siis kolme päivää etureidet olivat jumissa. :D

   Tuon jälkeen epäilen, onko siitä mitään hyötyä, kun toipumiseen menee noin kauan. Tai sitten juuri siksi pitäisi harjoittaa sitä useammin. :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)