maanantai 25. maaliskuuta 2013

Menneitä ja tulevia

Pitkästä aikaa menneen viikon liikunnat ja tulevan viikon liikuntasuunnitelma:Kevät alkaa jo näkyä ulkona pakkasesta huolimatta ja juoksun määrä Heiaheiassa alkaa lisääntyä. Kahdeksan viikon kuluttua Kierroksen puolimaraton on jo onnellisesti (?) ohi. Hui kauhea, miten aika rientää! Vaikka onhan kahdeksan viikkoa onneksi pitkä aika - kaksi kokonaista kuukautta.

Kevät alkaa näyttää työrintamalla (taas) sen verran kiireiseltä, että tulevan viikon liikuntoja pitää alkaa suunnittelemaan etukäteen. Minä tahdon liikkua ja minä tahdon asettaa itseni etusijalle.

Tänään on luvassa taas kuntotesti. Otin vielä toisen kymmenen kerran PT-paketin. Ensin ajattelin, että en enää jatkaisi. Kun keskustelimme PT:n kanssa kevään tavoitteistani, päädyin kuitenkin siihen, että jatkan. Tavoitteiksi asetin juoksunopeuden nostamisen sekä pienten, juoksuasentoa ylläpitävien lihasten vahvistamisen. Tuo jälkimmäinen oli tärkein syy, miksi tahdoin jatkaa PT:n kanssa harjoittelua. Erityisesti polvea ja nilkkaa, mutta myös keskivartaloa tukevat lihakset tulevat siis saamaan erityishuomiota tulevina kuukausina. Tänään teemme kuntotestin, jolla voimme seurata, kehittyykö kunto ja nopeus. Ilmeisesti luvassa on jonkinlainen yhdistelmä juoksua ja pyöräilyä. Odotan innolla, vaikka se onkin tarkoittikin, että eilen piti ottaa aurinkoinen sunnuntai liikunnan kannalta rauhassa. Sainpahan jonkinlaisen kevätsiivouksen aikaiseksi. Oikeastaan vain ikkunat jäivät pesemättä, mutta ne saavat odottaa vielä vähän lämpimämpiä kevätpäiviä.

Tuli muuten vielä eilisen tekstin julkaisun jälkeen mieleen kunnon testaamisesta: Jos tahtoo verrata kuntotasoaan muihin, mutta ei tahdo maksaa siitä, niin Cooperin testi ja UKK-kävelytesti ovat helppoja ja halpoja tapoja. Juoksua harrastaneelle Cooperin testin tulostaulukoihin vertaamalla pääsee ainakin kartalle, kuinka hyvässä aerobisessa kunnossa on. Ja seuraavalla kerralla pitää omaa tulosta parantaa. ;) UKK-kävelytesti sopii paremmin niille, jotka harrastavat vähemmän juoksua. Testi suoritetaan kävelemällä kaksi kilometriä mahdollisimman tasaisessa maastossa, ottamalla ko. suorituksesta aika ja testin jälkeinen syke ylös. Laskurilla voit laskea oman kuntoindeksisi verrattuna saman ikäisiin samaa sukupuolta oleviin suomalaisiin.

Itse ajattelin käydä juoksemassa Cooperin testin huhtikuun aikana ja kutsuin työkaveritkin mukaan. Seuraavan kuukauden aikana saan kuunnella ensin hirveää uhoamista siitä, kuka on nyt elämänsä iskussa ja sitten selittelyä, miksi juoksu ei tule kulkemaan, kuten piti. :D

Kiinnostaako sinua, miten hyvässä kunnossa olet? Oletko käynyt tai tehnyt itse jonkun testin ja millaisia tuloksia olet saanut?

6 kommenttia:

 1. Ai niin, Cooperin testi. Juoksin sen syksyllä joskus itsekseni maantiellä. Voisin ottaa uusiksi, kunhan kelit vähän paranevat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löin jo päivämääränkin lukkoon. Toivottavasti kuukauden päästä on jo vähän vähälumisempaa. ;)

   Poista
 2. Ihanaa, juoksukelit senkun lisääntyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiet alkaa ainakin sulaa auringossa, vaikka yöpakkasia onkin pidellyt. Ah... kevät! <3

   Poista
 3. UKK:n kävelytestejä tein vuoden sisällä kolme. Lihaskuntotesti jäi alkutestiin, koska jäi. :) Nyt kyllä olisi mielenkiintoista tehdä se uudestaan, koska on tullut salillakin käytyä. Cooperi ei ole minulle! ;)

  Aurinkoisen onnellista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kävelytesti taas ei ole minua varten: Penikat olivat ihan tulessa. Cooperin jälkeen en ole ollut läheskään yhtä kipeä.

   Pikaista paranemista ja ihanaa kevään jatkoa!

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)