torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesälomahaaste

Bongasin Lady Puntin blogista vatsalihashaasteen, joka osui ja upposi. Viimeisissä kirkkovenesoutuharjoituksissa oli puhetta, että vatsalihaksia pitäisi treenata vielä ennen Sulkavan soutuja. Eihän parissa viikossa paljoa ehdi, mutta elämää on soutujen jälkeenkin.

Ideana on tehdä istumaan nousuja, rutistuksia, jalan nostoja ja lankkuja alla näkyvän ohjelman mukaan 30 päivän ajan. Jos aloitat tänään, niin haaste on suoritettu perjantaina 26.7. Linkkien takaa löytyy youtube-videoita liikkeiden tekniikasta.Haastaan kaikki, joita vähänkin kiinnostaa, ottamaan otteen vatsalihaksistaan. Otatko haasteen vastaan?

10 kommenttia:

 1. Mietin vielä.... tekis kyllä hyvää!

  VastaaPoista
 2. Kolme ensimmäistä päivää on ainakin mennyt vielä ihan hyvin. Tsemppiä jatkoon! Tämänhän voi aloittaa ihan koska tahansa - tai ottaa ekan kerran jälkeen uusiksi jossain vaiheessa syksyä. :)

  VastaaPoista
 3. Enhän mä nyt muistanut aloittaa ennen kuin tänään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikä se vaarallista ole, jos välillä unohtaa! :)

   Poista
 4. Haaste vastaanotettu! Aloitan... heti huomenna. Ihan varmasti.

  VastaaPoista
 5. Haaste on hyvin lähtenyt käyntiin :)Yksi tekninen asia askarruttaa minua. Alun vähäisten toistojen jälkeen en ole pystynyt tekemään jalannostoja suorin jaloin, vaan nostot (pienet) onnistuu vain jalat koukussa. No, kysynkin, että onko muilla samaa kehityksen hitautta vai onko mun alavatsat niin heikot ja mitenköhän tässä tilanteessa olisi viisinta toimia? Koukussa tehdyt nostot eivät varmasti mene hukkaan, koska polttelevat kyllä lihaksia, mutta onko se jotenkin epänormaalia, etten saa tehtyä nostoja ohjeen mukaan.

  Toinen asia: mitä tämän jälkeen?

  Kolmas: Pidättekö liikkeestä toiseen vaihdettaessa taukoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin olen huomannut, että ensin tehdyt istumaannousut väsyttävät lonkankoukistajat, mikä vaikeuttaa jalkojen suorana pitämistä. Vatsalihakset vahvistuvat jalat koukussakin, joten jatka vain siten, miten saat tehtyä puhtaita toistoja. Toinen vaihtoehto on tehdä liikkeet osissa, eli tehdä kaksi ensimmäistä liikettä aamulla ja kaksi seuraava illalla tms. Toistomäärät kasvavat melko nopeasti, joten ei ole ihme, että rasitus kasvaa.

   Itsekin olen miettinyt, miten ylläpidän tämän jälkeen vatsalihasten kuntoa. Kirjoitan uuden postauksen, kun keksin jotain heinäkuun loppuun mennessä.

   Tähän mennessä en ole pitänyt sen enempää taukoa, kun asennosta toiseen siirtyminen vie, mutta nyt toistoja alkaa olla jo niin paljon, että varmaankin täytyy alkaa ainakin parin minuutin taukoja, niin jaksaa tehdä paremmin. Harjoituksen jakaminen kahtiakin on vaihtoehto jatkossa.

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)