maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kalevan kierroksen soutu

Jes! Kierroksen pelätyin laji on takana. Vaikka juoksun jälkeen Kierros on lajimäärillä katsottuna puolessa välissä, soudun jälkeen tulee itselleni aina sellainen olo, että nyt tämä on selätetty. Paitsi lajin vaativuudesta tämä johtunee myös siitä, että neljän hyväksytyn lajin jälkeen kyseisen vuoden Kierros on  suoritettu. Nyt siis voin tituleerata itseäni ihan oikeasti Kalevan kiertäjäksi, kun viime vuonna olin vielä puolikkaalla Kierroksella.

Viime vuonna keli ei ollut soutuun suosiollinen, tai lähinnä tuuli haittasi. Tänä vuonna reittiä ei viety tuonne isolle selälle, jossa usko meinasi loppua. Sääennusteiden mukaan haittana tulisi ennemminkin olemaan aurinko ja lämpö. Lastasimmekin veneeseen juomista niin, että varmasti riittää. Jo lähdössä kello yhdeksän aurinko paistoikin melko lämpimästi, mutta vesillä pienikin tuulenvire viilentää, joten olin vähän huolissani, muistanko juoda riittävästi. Tuuli ja sen myötä aallokkokin oli heikkoa, mikä oli meidän venekuntamme etu, koska tekniikka on heikko kohtamme. Hyvissä oloissa soutu lähtikin kulkemaan hyvin. Koska vaihdot eivät suju meiltä vielä niin kuin pitäisi, päädyimme pitämään kymmenen minuutin vaihtoväliä. Ja kyllä ne vaihdotkin alkavat jo sujumaan koko ajan paremmin. Veneemme ei pysähdy täysin kokonaan vaihdon aikana, mikä on pelkästään toivottavaa.


Tänä vuonna 30 kilometrin matka soudettiin kahtena 15 kilometrin lenkkinä. Ennen lähtöä laskeskelin, että neljän tunnin alitus olisi hyvä tavoite meille. Ensimmäinen neljännes kääntöpoijuille menikin tasan tuntiin, eli aikataulussa olimme. Tuossa vaiheessa olimme koko kisan viimeisinä, mutta edellä meni kolme venekuntaa, jotka ohitimmekin yksi kerrallaan kääntöpaikan jälkeen. Ensimmäisen kympin väliaika oli 1:20 ja puolimatkalla tasan kaksi tuntia, eli tasaista, hyvää vauhtia etenimme. Toiselle kierrokselle lähdettäessä aurinkokin meni pilveen, joten lämpötilakin pysyi siedettävissä lukemissa. Viimeisillä kääntöpoijuilla (22,5 km) olimme edelleenkin alle neljän tunnin aikaan tähtäävässä vauhdissa. Onneksi edellä meni yksi yksikkö ja yksi vuorosoutuvene sopivalla etäisyydellä, joten oli jotain tavoiteltavaa ennen maalia. Lopussa siirryimme kilometrin (7-8 km) vaihtosykliin, jotta saimme pidettyä soutuosuudet tehokkaampina. Olin laittanut Garminin päälle kymmenen sekuntia ennen lähtöä, enkä ollut varma, missä maalilinja tarkalleen sijaitsi, joten ihan tarkkaa loppuaikaa emme tienneet. Kellon pysäytin aikaan 4:00:35. Päättelimme, että loppuaikamme oli vähän päälle neljä tuntia, mutta olimme tyytyväisiä, koska olimme tehneet hyvän, tasaisen soudun.

Tulokset olivat tulleet eilen illalla nettiin, joten riemu oli suuri, kun loppuaikamme olikin 3:59:59. Eli siis juuri alle sen neljän tunnin! Jee!!! Toinen iloinen asia tuloksissa oli, että nyt olen kolmella hyvällä lajilla ottanut kiinni luistelun notkahduksen ja olen samoissa pisteissä kuin vuosi sitten soudun jälkeen. En olisi uskonut, koska luistelussa tuli kuitenkin pataan kolme ja puolisataa pistettä. Tästä on hyvä jatkaa kohti pyöräilyä ja suunnistusta ja omia ennätyspisteitä! :)

Ihanaa heinäkuun alkua, vaikka ensimmäinen lomapäiväni näyttää kovin sateiselta! :)

6 kommenttia:

 1. Aika tarkkoja soutajia, kun loppuaika oli just eikä melkein tavoitteessa. :D

  Onnittelut hienosta soudusta ja (pienesti myöhässä olevat) onnittelut todella upeasta Venlojen viestistä!

  Ja mukavaa lomaa! :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut hienosta suorituksesta! :) Nauti lomasta!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset onnitteluista! Lomalla on ihanaa!!! :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä ja onnea ennätyspisteiden tahkomiseen! Ja ihanaa kesäloman jatkoa! <3

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)