lauantai 3. elokuuta 2013

Haastava syksy

Nykyisin on tapana korvata negatiiviset sanat positiivisilla. Eli siis jos firmassa on tiedossa vaikeat ajat, niin johtaja kertoo, että tulevaisuudessa meillä on edessä haasteita. No, itse toivon, että vaikka odotan haastavaa syksyä, niin se olisi positiivinen. Parin viikon päässä odottava maraton on jo itsessään haaste, mutta keräsin itselleni vielä muutaman lisää.

Syksyn (kyllä, se on pian täällä) piristykseksi piti keksiä jotain kivaa, joten päätin tarttua geokätköilyhaasteeseen. Elokuussa jokaisesta päivästä, jona loggaa geokätkön, saa matkamuiston (kiva pieni kuva, joka näkyy omassa geoprofiilissa). En oikein ymmärrä tuota matkamuistojuttua, mutta ajattelin, että olisi kiva yrittää kätköillä mahdollisimman monena päivänä elokuussa. Minulla kun on sekä omassa lähiympäristössäni että työmatkan varrella monta löytämätöntä kätköä. 3/31 on nyt suoritettu. Katsotaan, miten loppukuun kanssa käy.

FaerieS kyseli, käynkö edelleen Elixiassa (vai Elixialla?) ja kiinnostaisiko jumppahaaste. Eli siis syksyn aikana jumppaisimme kaikki Elixian ryhmäliikuntatunnit läpi. No, arvatkaa suostuinko?! Tottakai! Ilmeisesti nyt on menossa vielä kesäaikataulut, joten ryhmäliikuntavalikoima näyttää ainakin Tampereella vähän normaalia suppeammalta. Listasin Liikuntahaaste-sivulle kaikki nyt menevät jumpat. Kunhan syksyaikataulu julkaistaan, niin päivitän listan ja käyn tuonne viivailemassa yli suoritetut jumpat. Saankohan käytyä kaikki läpi ennen vuodenvaihdetta? Yleensä jumiudun käymään omilla suosikkitunneilla, joten tämä on enemmän kuin tervetullut haaste. Ai niin, Kids-tunneille en kyllä ole menossa! ;)

Sitten olisi vielä Faerien selkälihashaaste, jonka lupasin aloittaa vatsalihashaasteen perään. Pitäisi siis varmaan aloittaa tänään! :)

Mutta seuraavaksi haastan itseni laittamaan pyykit kuivamaan ennen Eliittikisoja. Hauskaa lauantaita!

P.S. Ai niin... pakko saada kertoa, kuinka onnellinen olen Matti Mattssonin EM-mitalista. Vuosi sitten teki pahaa, kuunnella vierestä, kuinka suomalaisia uimareita lyötiin olympialaisissa. Jos oman suorituskyvyn ylärajoilla saa ennen kisoja juuri ja juuri kisarajan alitettua ja kuntohuippu on ajoitettu siihen, ei kisoissa voi odottaa kovin suurta menestystä. Silti se "turistimatka" voi seuraavissa kisoissa nousta arvoon arvaamattomaan, kun olympialaiset on jo tuttu juttu. Sitä paitsi monessa lajissa kisapaikan saavuttaminen on vaatinut useamman vuoden työn, joten silloin kisamatka on joka tapauksessa ansaittu! Oltaisiinko jatkossa vähän positiivisempia, jooko! :)

8 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa työtä Mattssonilta, parantaa omaa SE-aikaansa kahdesti samana päivänä - VAU! Puhtia haastavaan syksyysi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen yhä edelleenkin samaa, miten mies voi pystyä moiseen tason nostoon. Kiitos! :)

   Poista
 2. Ihan sika hyvä idea toi jumppahaaste.. Voisin itekki lähtee tähän haasteeseen mukaan! Tosin sillä erotuksella, et ite käyn SATSissa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Täytyykin seurata, miten haasteesi etenee. :)

   Poista
 3. Hienoja haasteita! Paljonko sulla on kätköjä jo löydettynä? Meillä taitaa mennä 300 rikki syskyn aikana.

  Mattsson teki kyllä hurjaa jäljeä! Meiltä taitaa tulla tällä hetkellä Suomen kovimmat urheilijat, Nooralotta asuu meidän naapurissa :)

  Älä stressaa maratonista liikoja, sulla on hyvä monipuolinen kuntopohja joka kyllä riittää maratoniin kunhan muistat juoda ja syödä riittävästi juoksun aikana. Tahdonvoima tuskin loppuu mutta energiaa pitää riittää!

  Kiitos muuten vielä noista suunnitusvinkeistä, luin tarkasti ja painoin mieleen jos rasteille päätän lähteä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta parikymmentä. En ole toistaiseksi kauhean aktiivisesti etsinyt kätköjä, vaan hakenut, jos on sattunut sopiva tilanne. Siksi ihan lähiympäristössäkin on paljon löytämättömiä kätköjä. Pikkuhiljaa hyvä tulee! ;)

   Porissa on mahtava urheilubuumi ollut koko vuoden. Olosuhteet tuntuvat ainakin olevan kunnossa. Wow! :D

   Kiitokset ohjeista! Eniten jännittää, mitä juoksijan polvi noin pitkästä matkasta sanoo. Tosin se on sellainen, että välillä ei tunnu ollenkaan ja välillä saattaa alkaa vaivata jo alta kympin lenkeilläkin. Eli ei voi tietää, ellei kokeile.

   Mukava kuulla, että tuntuivat olevan hyödyllisiä. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, kunhan aika on sopiva. Suunnistus on kivaa!

   Poista
 4. Eikä!! En ole lukenut tästä liikuntahaasteesta mistään blogista aiemmin, mutta omassa päässäni hiljaaa mietiskelin, että testaan kaikki SATS:in tunnit tässä syksyn aikana ;D (Ainoat, jotka jätän väliin on lapsijumpat, sillä niihin ei taideta huolia ilman muksua ;)). Jee, tästä sain kyllä lopullisen sysäyksen toteuttaa ko. idea!

  Ja heei, toinen geokätköilijä ilmoittautuu täällä! Reilut 450 löytynyt ja pikkuhiljaa lisää karttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Olen huomannut aiemminkin, että useampi bloggari keksii saman hyvän idean samaan aikaan toisistaan tietämättä. Kerro, miten haaste etenee.

   Hieno määrä kätköjä! Itselläni on tavoitteena kaivaa ensin ensimmäinen sata täyteen. :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)