maanantai 21. marraskuuta 2011

Väsymystä ilmassa

Luin juuri Kauppalehden nettisivuilta, että työ väsyttää nyt kaikkein eniten. Juu, huomattu on! Paitsi että väsyttää kaikki muukin kuin työ. Perhanan maanantait! Onneksi ensi viikolla on lomaa. En oikein rentoutunut viikonloppunakaan: uni oli katkonaista, maha kipeä ja pääkoppaa kiristi. Kai noilla jotain tekemistä oli toistensa kanssa, mutta mikä on syys ja mikä seuraus, sitä en tiedä. (Mä oikeesti inhoon tätä valittamista. Pahoitteluni!)

Vaaka oli tänä aamuna kiva: 73,0 kiloa! Viikonlopun syömiset menivät tosin vähän sinnepäin. Ateriavälit kasvoivat huomaamatta liian suuriksi. Vatsa tuntui oudolta koko viikonlopun ajan, millä oli varmaankin vaikutusta, ettei tehnyt edes mieli syödä. Onneksi nyt tuntuu jo paremmalta.

Loppuvuosi on haastavaa aikaa painonhallinnan kannalta: Tulevana lauantaina pakkaan äitin ja iskän autoon ja ajelemme Saariselälle hiihtämään. Mukaan lähtee kolme muutakin tuttua. Vaikka liikuntaa tulee lomaviikolla reippaasti, tiedossa on myös herkkuruokaa. Lomalla tulee muutenkin otettua rennommin. Varsinkin jos lomailee muualla kuin kotona. En myöskään pääse punnitsemaan itseäni. Joulukuussa on herkkuja tarjolla vähän joka puolella. Minulle joulukilot kertyvät yleensä jo ennen joulua. Joulunpyhät kotona menevät yleensä paljon helpommin. Hyvää ruokaa on tarjolla, mutta ei sitä määräänsä enempää jaksa syödä. Jos vain kelejä riittää, yleensä liikuntaa tulee harrastettua raikkaassa ulkoilmassa. Viimeistään Tapaninpäivänä alkaa sisällä möllöttäminen ahdistaa. Tällä hetkellä (ei pitäisi varmaan sanoa ääneen) näyttää siltä, että joulun alusajalle ei onneksi ole kovin pahoja työkiireitä tulossa. Joskus joutuu tekemään töitä kellon ympäri, että pääsee rauhoittumaan joulun viettoon. Tämä tarkoittaa tietysti, ettei ehdi liikkumaan ja syömiset eivät välttämättä ole kaikkein terveellisimmästä päästä.

Viime viikon liikunnat näyttivät tältä:Vaadittu viisi tuntia tuli juuri täyteen. Vaihtelevuutta sekä tehojen että lajien puolesta. Punnerrushaastettakin jatkoin. Tuo viikon kolmas päivä ei olisi huvittanut, mutta tein kuitenkin. Tekisi mieli tehdä nelosviikko vielä kerran, mutta yritän nyt kuitenkin siirtyä viikkoon viisi. Tasotestiä en tehnyt, mutta luulen, että jaksaisin tehdä yli 40 punnerrusta. Ajattelin kuitenkin aloittaa viitosviikon helpoimmalta tasolta. Tai no, nyt kun katsoin tuota tarkemmin, niin jos yrittäisin tuota kakkostasoa. Muutenhan määrät ovat ihan tehtävissä, mutta sarjojen määrä kasvaa ja palautumisaika pienenee. Ensi viikolla on tiedossa runsaasti hiihtoa, joten katsotaan, miten saan punnerrukset sinne väliin mahtumaan.

Kaikesta huolimatta oikein piristävää viikon alkua!

2 kommenttia:

 1. Hienoa, onnea - siitä se paino pikkuhiljaa hilautuu kohti seittämääkymppiä :)

  Mukavaa ja rentouttavaa lomaa! Toivottavasti säät suosivat ja pääsette nauttimaan hiihtämisestä. Syö rennosti, mutta muista kohtuus :) Sitä tässä itsellekin olen toitottanut.

  Tuo mukanasi sieltä Lapista tuliaisia - talvi ja lumi ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!

  Ainakin toistaiseksi säätiedotukset näyttävät hyvältä :) Kohtuutta tässä ollaan opettelemassa, ei kieltäytymistä! Edessä on taas yksi uusi oppitunti.

  Jätän vaikka vaatteeni sinne, jos saan nuo kassiini mukaan! :)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)