maanantai 14. marraskuuta 2011

Viikko 45

Paino oli aamulla 73,4 kiloa. Siis täysin sama kuin viikko sitten. Tässä nyt sitten jumitetaan :)

Viime viikon liikunnat:


Oikein reipasta! Torstaina kävin juoksemassa. Töistä tullessa ajattelin, että ei ole pakko lähteä, jos en tahdo. Lähdin siitä huolimatta. Lähtiessä ajattelin, että juoksen niin pitkälle kuin tuntuu hyvältä. Kahden kilometrin jälkeen vaihtoehtona olisi ollut kääntyä pururadalle ja lyhyempää reittiä kotiin tai jatkaa eteenpäin ja kiertää läheinen järvi. Lopulta päädyin jatkamaan vain eteenpäin. Oli jännää juosta pimeää, vierasta soratietä otsalampun valossa. Jossain vaiheessa havahduin, että vaikka en yleensä kanna puhelinta mukana, tällä kertaa se olisi ollut fiksua ottaa mukaan. Pimeässä voi helposti taittaa nilkkansa. Reilun kympin juoksuun meni yli 1,5 tuntia, joten vauhti ei päätä huimannut, mutta juoksu tuntui rennolta ja helpolta.

Perjantaina pelasimme äitin kanssa taas sulkapalloa. Tällä kertaa saimme aikaiseksi jo aika pitkiäkin palloralleja ja kunnon taistelua. Ensi kerralla pitää muistaa ottaa sykemittari mukaan. Sulkapalloa on kiva pelata, kun on riittävän samantasoinen pelikumppani. 

Lauantaina oli vuorossa täysin uuden lajin kokeilu. Rogaining on suunnistusta, jossa 2-5 -henkiset joukkueet kiertävät pisteytettyjä rasteja itse haluamassaan järjestyksessä tarkoituksena kerätä mahdollisimman paljon pisteitä määrätyssä ajassa. Ajan ylityksestä saa virhepisteitä. Yleisin kisan kestoaika on ymmärtääkseni 24 tuntia. Tällä kertaa kyseessä oli mini-rogaining, joka kesti 2 tuntia. Olen harrastanut suunnistusta vuodesta 2007 asti, jolloin osallistuin Venlojen viestiin firman joukkueessa. Yleensä en pidä mistään, missä olen huono tai mikä on minulle vaikeaa, mutta juuri se suunnistuksessa kiehtoo. Ehkä mä joskus eläkeikäisenä (jos ikinä pääsen eläkkeelle) voin sanoa osaavani suunnistaa ;) Rogaining oli oikein mukava kokemus. Rastipisteet olivat helppoja ja suurimmaksi osaksi pääsimme juoksemaan ulkoiluväyliä ja polkuja pitkin. Pisteitäkin saimme äitin kanssa kerättyä yllättävän paljon. Jos mahdollisuuksia ilmaantuu, niin voin osallistua uudelleenkin.

Rogainingin reitti

Punnerrushaaste tökkii, mutta selvisin neljännestä viikosta. Itseasiassa perjantaina, kun suoritin viimeisen neljännen viikon viimeisen päivän, tein viimeiseen settiin kymmenen punnerrusta yli maksimin, eli viisikymmentä toistoa. Syynä tosin taisi olla pitkä tauko sarjojen välissä. Kolmannen ja neljännen sarjan välissä pelasin yhden erän sulkapalloa. Sunnuntaina tein tasotestin, jossa tein 40 punnerrusta. Olisin jaksanut varmaankin vähän enemmänkin, mutta päätin, että teen joka tapauksessa neljännen viikon uudestaan. Viidennellä viikolla sarjojen määrä kasvaa, enkä tahdo haasteen tökkäävän siihen. Tein äsken nelosviikon ekan päivän uudestaan ja jaksoin jopa yhden toiston enemmän kuin viikko sitten.

Enää kaksi viikkoa lomaan!

2 kommenttia:

 1. Sulkapallo on kyllä kivaa! Suunnistuskin alkoi kuulostaa mukavalta. On hienoa, että sinulla on mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen. Se pitää liikunnan mielekkyyttä yllä ja tietysti rasittaa lihaksistoa joka puolelta riittävästi :)

  Jumituksesi poistukoon! Ja ensi viikko tuokoon motivoivan ja palkitsevan miinustuksen. Halit <3

  Hyvämielistä viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Suosittelen ehdottomasti suunnistusta. Siellä näkee ehkä laajimman kirjon harrastajia ihan vauvasta vaariin ja mummoon.

  Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)