maanantai 2. heinäkuuta 2012

Pakollinen viikkopäivitys

...eli taas tulee painoa ja liikuntaa!

Ajattelin aamulla, että en käy vaa'alla tai jos käyn, niin en ainakaan kirjaa sitä tänne. Oli tosi turvonnut olo, huono aika kuukaudesta ja söin vielä eilen hyvin myöhäisen iltapalan, koska kotiuduin vasta yhdentoista pintaan illalla. Silti lähti kilo viime viikosta ja paino on taas alle 70 kiloa. Tasakymmenien ohitukset ovat hankalia paikkoja: kirjasin paino kahteen paikkaan tänään 79,6 kg. ;)

Viime viikon liikunnat:Lauantaina oli Kalevan kierroksen soutu. Tapahtuma oli sellainen seikkailu, että se ansaitsee oman postauksensa. Yritän ehtiä kirjoittaa sen huomenna.

Kesäkuussa kaikki viikot ovat menneet johonkin tapahtumaan valmistautumiseen, joten normaalista harjoittelusta ei ole ollut tietoakaan. Onneksi ensi viikolla helpottaa. Juoksuhaasteen kilometritkin ovat karttuneet kovin hitaasti. Siihenkin trendiin on tarkoitus saada pian muutos. Onneksi tuota muuta liikuntaa kertyy niin paljon, että en ole kauhean pettynyt, jos haaste jää täyttämättä.

Alkaneen viikon liikuntasuunnitelma:

Ma: suunnistus
Ti: lepo
Ke: suunnistus
To: lepo
Pe: Sulkavan soudut
La & su: jaksamisen mukaan

Tampereen Iltarasteilla on tällä viikolla iltarastiviikko, eli kuntorasteja järjestetään maanantaista torstaihin joka päivä. Pakko hyödyntää tämä tilaisuus, varsinkin kun rastit osuvat minulle kovin sopiviin paikkoihin. Tänään iltarastit ovat Vehoniemessä, jossa on muistaakseni niin mukava maasto, että sinne on päästävä, vaikka matkaa kertyykin sen verran, että sinne täytyy lähteä töiden jälkeen autolla. Pakkasin suunnistuskamat töihin mukaan, mutta huomasin, että urheiluliivit jäivät kotiin. Harmittaa, mutta nyt on hyvä tilaisuus käydä ostamassa uudet, kun niille muutenkin olisi jo tarvetta.

Perjantaina edessä on Partalansaaren kierto kirkkoveneellä 13 muun naisen ja perämiehen kanssa. Matkaa tuosta kertyy n. 60 kilometriä ja tavoitteena meillä on soutaa se alle viiteen tuntiin. Tuo viiden tunnin alitus on kuitenkin sen verran kova suoritus, että se vaatii paitsi huippukuntoiset naiset, myös vähän onnea kelin suhteen: ei liian kuuma, ei liian kylmä, ei liiaksi tuulta... Kaikista urheilusuorituksista, joita minulle vuoden aikana kertyy, Sulkavan soutu on kaikista rankin: suoritus on ajallisesti pitkä, koko kroppa joutuu töihin ja siinä toistetaan samaa liikettä lähes 10 000 kertaa. Kokemuksesta voin kertoa, että kun suorituksen jälkeen nousee veneestä ylös, niin tulee epäilys, että onko ihmistä tarkoitettu liikkumaan kahdella jalalla. Välillä tuntuu, että en pääse veneestä pois, kun siellä kulkeminen ei muutenkaan ole kaikkein helpointa hommaa. Silti jollain kierolla tavalla tuo koukuttaa, kun sinne vuosi vuoden jälkeen lähtee mukaan. :)

Tämän viikon jälkeen pitäisi päästä onneksi taas normaaliin päivä-, viikko- ja treenirytmiin kiinni. Jalkapallon ja yleisurheilun EM-mittelöt on oteltu, seuraava kilpailu (minähän kilpailen vain itseäni vastaan) on Kalevan kierroksen pyöräily elokuun puolessa välissä ja ennen lomaa kaikki viikonloput ovat vapaita. Aika hurjaa: toukokuun alun blogimiitistä lähtien minulla on ollut joka viikonlopulle sovittuna jotain menoa. Ihanaa, että saan kaksi päivää kokonaan itselleni. Voisin vaikka pestä ikkunat. ;)

Ihanaa viikon alkua kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Minä vieläkin vähän emmin uskallustani suunnistamaan. Yhden tilaisuuden jo kämmäsin! Meiltä parin kilometrin päässä olisi viime viikolla ollut iltarastit, mutta en hoksannut tilaisuutta ennen kuin juostessani paikan ohi - aivan liian myöhään.. Ehkäpä kuitenkin uskallan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerää rohkeutesi ja reippaasti vaan mukaan. Tosin jos tapahtuman huomaa vasta kun se on käynnissä, niin jäisi minultakin menemättä. :)

   Muuten: voisitko tarkastaa, olenko kommentoinut esim. viimeisimpään postaukseesi? Joku mainitsi, että kommenttini on mennyt roskapostiin tms. Olen nimittäin melko varma, että kommentoin. :)

   Poista
  2. Kummallista, kaksi sinun kommenttiasi on roskakorissa, mutta kommenttien pitäisi tulla suoraan näkyviin, eikä hyväksynnän kautta tms.. Bloggerin kommenttiosiossa niitä ei näy... O.o Kokeile kommentoida uudestaan, auttaisiko se?

   Poista
 2. Hienoa, Aku! Yritän tulla perässäsi - takaisin alle 7-kympin! :)

  Onnea huomiseen veneilyurakkaan! Toivottavasti sää suosii ja teidän soutuporukka jaksaa hyvin.

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)