torstai 24. tammikuuta 2013

Hyvä päivä

Juuri kun pääsin valittamasta, että ehdin panostaa liian vähän parisuhteeseen, niin avokki lähti tänään lomalle. Mikä siis tarkoittaa, että saan hallinnoida kotiamme seuraavan viiko ihan itsekseni. Saan täyden vallan kaukosäätimeen, saan maata sohvalla, jos huvittaa, saan päättää vapaasti, mitä tahdon syödä (tosin joudun myös itse laittamaan ruoan). Ensi viikolla tulee varmasti ikävä, mutta nyt aion nauttia tästä ihanuudesta. Ihmiset ovat ihania, mutta välillä on luksusta, kun saa olla vain itsekseen.

Tänään pakkasin luistelukamat mukaan töihin. Ajattelin seurata sääennusteita ja päättää niiden perusteella, menenkö luistelemaan tänään vai huomenna. Koko päivän ennuste näytti loppupäiväksi -15..-20°C lämpötiloja ja huomiseksi iltapäiväksi vain noin -5°C. Koska jommankumman päivän aion kuitenkin viettää huilipäivänä, voin vapaasti valita kumman tahansa sään mukaan. Ehdin jo päivän aikana tottua ajatukseen, että tänään vietän koko pitkän illan sohvan ja kaukosäätimen kanssa. Vähän kyllä ihmettelin lämpötilaennustetta, koska havainnot näyttivät lämpötilaksi koko ajan noin kymmenen astetta pakkasta. Iltapäiväkahvin jälkeen tajusin, että en voi siirtää treeniä huomiselle ainakaan lämpötilaan vedoten. Kävin pään sisäistä taistelua, mukavuudenhalu oli ehtinyt vallata minut ja kauhistuin, että joutuisin viettämään yli tunnin kylmässä ulkoilmassa. Järkeilin kuitenkin, että olen huomenna tyytyväinen, kun olen tehnyt harjoituksen tänään. Vaihdoin siis ulkovaatteet päälle, talsin Sorsapuistoon ja kiinnitin terät monoihin. Luistelin tunnin ja 16 kilometriä. Alkuun jää oli huonossa kunnossa, mutta aurauksen jälkeen suorastaan erinomainen. Tunnin  jälkeen heitin terät kassiin ja talsin bussipysäkille tyytyväisenä itseeni. En sen takia, että huomenna ei tarvitse luistella, vaan siksi, että olin juuri käynyt luistelemassa. Ehdin jäälle valoisaan aikaan ja sain vetää raitista ilmaa koko kehon täydeltä. Vielä vähän jäätelöä ja sitten nukkumaan! Luulen, että tulevana yönä nukun melkoisen sikeästi. ;)

6 kommenttia:

 1. Kuulosti mukavalle! Samoja ajatuksia itselläni tänä aamuna, kun piti valita nukkuako myöhään vai noustako ajoissa, vaikka on vapaapäivä. Valitsin ajoissa nousemisen ja kävin juoksemassa. Eikä ole kaduttanut. :)

  Leppoisaa viikonloppua ja hyvien päivien jatkumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoinpa se liikkumaan lähteminen lopulta kaduttaa. Lähteminen on vain välillä vaikeaa.

   Kiitos, sitä samaa sinulle! :)

   Poista
 2. Jee. Hyvä Aku! Nautihan kodin yksinvaltiudesta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti nautin. Puolitoista metrisellä varrella en saa mitenkään vallattua koko 180-senttistä sänkyä, mutta nukuin sentään keskellä sänkyä. :D

   Poista
 3. Hyvin sanottu tuo: ei siksi ettei huomenna tarvitsisi luistella, vaan siksi että juuri olin käynyt! Tuon voisin napata omaksi motoksi, hiukka muunneltuna toki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muokkaa toki motoksi. Siitähän liikunnan ilossa on kyse. :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)