keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ihanainen DOMS

Tauti alkanee hellittää (on ollut niin sitkeässä, että ihan varmaksi en uskalla vielä sanoa) ja maanantaina pääsin ihan kunnon treenin pariin. Liikuntaa on kertynyt koko ajan kohtuullisia määriä, mutta rasittavuudeltaan ne ovat olleet kevyempiä: hiihtokoulua, sulkapalloa, sauvakävelyä...

Maanantaina teimme personal trainerin kanssa kunnon lihaskuntotreenin. Yleensä olemme painottaneet enemmän kuntopiirityyppistä lihaskuntoa, koska omat tavoitteeni ovat aerobisissa lajeissa, mutta vaihtelu virkistää. Ah... se oli ihanaa! Vaikka tauko tuntuikin lihaksissa, niin tuntui hyvältä oikeasti treenata.

Eilen oli hiihtokoulussa ensimmäinen kerta luisteluhiihtoa. Se oli kivaa! Harjoittelimme lähinnä luisteluhiihdon potkua ja liukua ilman sauvoja sekä kuokkaa sauvojen kanssa. Osa koululaisista oli ensimmäistä kertaa luistelusukset jalassa, mutta se ei onneksi haitannut. Jokainen teki omat tekniikkaharjoituksensa. Hiihtokoulun alussa olin sanonut, että luisteluhiihtoni on melkoista räpeltämistä. Sain jopa kehuja, että osaan seinoa hienosti suksella. Luistelusuksenhan (toki myös perinteisen) saa liukumaan juuri sillä, että malttaa pitää painon liukuvalla suksella ja suksen pohjan lunta vasten. Kantillaan suksi ei liu'u. Yhtään parempaa keliä ei luisteluhiihtoon olisi voinut toivoa. Päivällä lumen pinta oli ollut plussan puolella, mutta iltaa kohden pakastuva ilma veti lumen liipalle. Ah.... ihanaa!

Vanhuus ei näköjään tule yksin: treenin jälkeinen lihaskipu alkaa olla todellakin viivästynyttä. Eilen tiistaina lihakset olivat lihaskuntotreenin jälkeen makeasti kipeät, mutta siedettävät. Hiihdellessä jalat vertyivät. Tänään varsinkin etureisien jumi on tehnyt kävelemisestä "hieman" kankeaa. Nyt iltaa kohden hauislihasten alapään kipeytyminen on tehnyt käden ojentamisen mahdottomaksi. Nautinnollista kipua, mutta esti tälle päivälle suunnitellun hiihdon. Huomenna täytyy töiden jälkeen jäädä kokoustamaan, mutta jos ollaan oikein tehokkaita, niin ehkä ehdin vielä kokouksen jälkeen hiihtämään.

2 kommenttia:

 1. Onneksi tauti alkaa olla ohitse! Pysyköönkin moiset flunssat jatkossa pois ja saat liikkua terveenä. Mukavaa viikon jatkoa!

  (Lihaskipuilua täälläkin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi todellakin. Ja onneksi oma lihaskipuilusikin on jo menneen talven lumia. Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja pirteää viikon alkua! :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)