keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Paasto

Eilen söin sen himoamani laskiaispullan. Laskiainenhan tarkoittaa laskeutumista paastoon, joka kestää pääsiäiseen asti. Martsu pohdiskeli, mistä voisi pidättäytyä neljänkymmenen päivän ajan. Itse taisin olla viime vuonna herkkulakossa paaston ajan, mutta koska koko tämä vuosi on karkiton, en näe tuosta mitään hyötyä. Sitä paitsi Pirkan hiihto osuu tälle välille ja mitä iloa on osallistua kestävyysurheilutapahtumaan, jos sitä varten ei saa tankata kunnolla ;)

Minä ajattelin paastota roskaruoasta. Pääsiäiseen asti siis pizzat, hampurilaiset, kiinalainen, kebab jne. ovat kiellettyjä. Ravintolassa syöminen on sallittua, mutta täytyy valita järkevästi. Lisäksi ajattelin ruveta ostolakkoon. Normaalit ruokaostokset saa tehdä, mutta kaikki muu on pannassa.

Kävin maanantaina pitkällä hiihtolenkillä, kuten uhkasin: 22 kilometriä ja kaksi tuntia. Lähdin töistä jo yhdeltä, joten olin lenkiltä kotona samaan aikaan kuin tavalliset ihmiset työpäivän jälkeen. Jalat olivat aika puhki tuon jälkeen, joten Pirkan hiihdon 45 kilometriä hieman hirvittää. Muutoin oli kyllä oikein hyvä mieli. Yleensä työpäivää tulee jatkettua pidemmäksi tarpeen mukaan, mutta tosi harvoin tulee lyhennettyä, jos työtilanne sen sallii. Tosin ylityötunnit kertyvät varastoon ja niillä saa pidettyä ylimääräisiä vapaapäiviä. Eivät ne siis täysin hukkaan mene :) Illalla rasituksen huomasi ja olin kyllä aika puhkipoikkinaatti. Raikas ulkoilma takaa hyvät yöunet! :)

Eilenkin sain toteutettua suunnitelmien mukaisen siivouksen. Normaalin imuroinnin lisäksi pyyhin pölyt mahdollisimman järjestelmällisesti. Mistä ihmeestä sitä noin paljon kertyykin?!

Huh... en tiedä, sopiiko toimistotyö minulle, kun työpäivän jälkeen on niin nuutunut olo. Nyt lähden Poweriin ja toivon, että väsymys jää sille tielle :)

7 kommenttia:

 1. Voi nenä! Tuo roskaruokajuttu sopis muuten, mut tiedos on meno raxiin, ja siellä kyllä syön pizzaa. Muuten sitä ei menekään. Olenkohan liika tylsä, jos jatkan vaan karkki-ym ostolakkoa? Ja jahka tauti luovuttaa otteensa, voisin alkaa tsekata, paljonko katon tv:tä ja että liikun päivittäin. Ai niin, ja nukkumista tarpeeks. Hiukan muuten kuulostaa tylsältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo ole tylsiä, vaan oikein järkeviä valintoja :) Ja noihin varmaankin pitäisi allekirjoittaneenkin kiinnittää huomiota muulloinkin kuin paaston aikaan.

   Poista
 2. Hyvä idea tuo vaihtoehtoinen paasto! Hmm, pitäisköhän miullaki osallistua.. Roskaruokaa en syö ja herkuista en luovu :) Mutta jospa punaisesta lihasta luopuisin pääsiäiseen saakka. Ostoslakkokin on hyvä ajatus, miulle tosin mahdoton tähän aikaan kun on mm. lasten synttärit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä parasta on se, että jokainen voi räätälöidä paaston oman mielen ja tarpeiden mukaiseksi. Ja voihan sitä paastota muulloinkin kuin ennen pääsiäistä :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Innoittamanasi join eilen viimeisen PepsiMax -lasillisen. Olkoot se minun paastoni: pidättäytyminen tuosta paheestani pääsiäiseen saakka (6vk). Huoh :)

  Täällä myös nyt pölytöntä. Siivottu, puhdas koti <3

  Rentouttavaa viikonlopunseutua Ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh... minä en varmaan pystyisi pidättäytymään kevyt colasta. Nykyisin en juo sitä enää hirveän usein, mutta joskus tulee ihan hirvittävä himo, jolloin sitä on pakko saada.

   Minulla oli oikein rentouttava viikonloppu. Toivottavasti sinullakin! :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)