tiistai 18. lokakuuta 2011

Hyviä uutisia

En käynyt eilen lenkillä. Töistä tullessa söin välipalaa, minkä jälkeen otin vielä puolen tunnin nokoset. Nukkumaankin menin jo yhdeksän maissa, eli jonkinlaista väsymystä tosiaan on ilmassa. Mutta tänään sen sijaan painelin suoraan töistä Elixia Poweriin. Kyseessä on siis Elixian vastine Bodypump -tunnille. Töissä oli aika uupunut olo ja biisien välissäkin haukottelin oikein makeasti, mutta se olo tunnin jälkeen. Tein liikkeet samoilla painoilla kuin aiemminkin, joten kroppa oli sopivan väsynyt ja tuntui, että olin tehnyt jotain. Henkisesti en kuitenkaan ollut enää väsynyt. Todistin oikeaksi Alex Stubbin väitteet liikunnan tuomasta lisäenergiasta. En muista, koska mieleni olisi viimeksi ollut yhtä hyvä.

Hieman häveten täytyy myöntää, että jos menen jumppaan suoraan töistä, jää erillinen lähtemisen vaiva, joka saa helpommin minut jättämään liikunnan väliin. Unelmissani olen reipas liikkuja, joka lähtee lenkille säästä ja olotilasta riipumatta aina.

Power on ehdoton lempituntini. Olen muuten aika laiska harjoittamaan lihaskuntoa. Pidän enemmän aerobisista treeneistä. Power on tehokas tunti, jolla saan treenattua koko kropan kerralla. Lisäksi pidän siitä, että vähän laiskana päivänä ohjaaja saa minut puristamaan itsestäni vähän enemmän kuin mitä itsekseen treenatessa tekisin.

Kirjaan tähän itselleni ylös, millaisilla painoilla ohjelman tänään tein, jotta voin myöhemmin verrata, onko kehitystä tapahtunut. Nykyisellä ohjelmalla mennään vielä kuukauden päivät. Erityisesti rinta, ojentajat ja hauikset saivat irvistyksen naamalleni, mutta selvisin :)

- lämmittely 3,5 kg
- askelkyykky 7,5 kg
- rinta 5,0 kg
- selkä 8,5 kg
- hartiat 3,5 kg + 2,0 kg käsipainot
- jalkakyykky 8,5 kg
- ojentajat 2,5 kg + dipit steppilaudalla
- hauikset 2,5 kg
- vatsat
- venyttely

Varsinkin käsivarsiin kaipaisin lisää voimaa. Kokemuksen perusteella tosin tiedän, että yksi viikottainen Power -tunti ei siihen riitä, vaan tarvittaisiin lisää. Muut harrastukseni pitävät jalkalihakset kunnossa, mutta kädet jäävät vähän paitsioon. Talvisin hiihto antaisi mahdollisuuden käsilihaksien kehittymiselle, mutta ylä- ja alavartalon voimat ovat sen verran paljon epätasapainossa, että kompensoin  keskivartalolla ja vahvoilla jaloilla käsienkin työtä, jolloin niiden voima ei kehity toivotulla tavalla. Minulla on olemassa hyvä käsipainotteinen ohjelma kuntosalille, mutta syystä tai toisesta en ole viime aikoina innostunut kuntosalilla käymisestä. Nyt syksyn tullen olisi hyvä tilaisuus kunnostautua tässä suhteessa.

Viime päivinä olen kaivannut juoksemaan. Katselin kaihoisasti karttaa ja löysin aivan loistavan juoksulenkin. Tosin osa tuosta on täysin tuntematonta seutua, joten en tiedä, miten loistava se käytännössä on. Muutimme kuluvan vuoden helmikuun alussa nykyiseen asuntoomme. Vaikka muuttomatka ei ollut kuin kolmisen kilometriä, lenkkimaastot muuttuivat jonkun verran. Toki olen käynyt täälläpäin jo aiemmin juoksemassa ja juoksen mielelläni myös "vanhoilla kulmilla". Itse asiassa juoksin elokuussa aivan uutta reittiä kaupunginosassa, jossa olin ehtinyt asua jo yhdeksän vuotta. Tuo reitti lähti vieläpä n. 100 metrin päästä ensimmäisestä asunnostani ko. paikassa. Ja kyse ei ole siitä, ettenkö olisi lenkkeillyt. Eniten tuo kuitenkin kertoo siitä, että hyviä reittivaihtoehtoja oli runsaasti. Hyvät lenkkeilymaastot minulla tosin on nytkin, mutta tykkäisin juosta nimenomaan lenkin. Aika moni hyvä reitti on joko edestakaisin juostava tai ainakin alun ja lopun joutuu juoksemaan samaa matkaa. Nyt löysin kuitenkin n. 5 kilometrin mittaisen lenkin, jossa parasta on se, että sitä voi muunnella lähes loputtomiin ja pituuttakin voi kasvattaa rajattomasti. Saa nähdä, olenko yhtä innoissani, kun pääsen tuota ensimmäistä kertaa testaamaan.

Torstaina olisi edessä itse järjestämäni Cooperin testi työpaikalla. Terveydentila ei estä testin juoksemista, mutta saa nähdä, millaiseen tulokseen pystyn, kun viimeisin juoksulenkki on kahden viikon takaa. Positiivista tietenkin on, että mitä huonompi tulokseni on, sitä helpompi sitä on ensi keväänä parantaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti olis kiva! ;)