maanantai 3. lokakuuta 2011

Maanantai

Paino oli aamulla 73,4 kg. Viime viikko meni pääasiassa hyvin; torstaina avokin teki mieli kebabia ja perjantaina työpaikka tarjosi pizzan. Noin helppo minut on ylipuhua, vaikka hyvin tiedän, että ei pitäisi. "Hyvitykseksi" kävin lauantaina juoksemassa ja sunnuntaina bodypumpissa. Oikeasti en usko, että liikunnalla kannatta ostaa kaloreita. Liikunta ei missään tapauksessa saa olla rangaistus, vaan harrastan sitä, koska se on kivaa. Tänään sovittiin kahden työkaverin kanssa herkkulakosta lokakuun ajaksi. Koskee ainakin karkkeja, limsaa, sipsejä, popcornia. Tiedän, että minä en ole se, jolle tämä on vaikeinta :)

Mitä aion nyt sitten tehdä, että paino lähtee tuosta alaspäin?

Täytyy alkaa kiinnittää enemmän huomiota syömisiin. Siis nimenomaan tiedostaa syöminen ja se, miksi syön ja mitä syön. Niin helposti tulee varsinkin illalla kaivettua kaapista jotain suuhunpantavaa. Ei välttämättä mitään erityisen epäterveellistä, mutta täysin ylimääräistä. Annoskoot täytyy ottaa tarkkailuun. Välillä tuntuu, että olen unohtanut kaikki viisaan syömisen opit, mitkä olen viimeisten parin vuoden aikana onnistunut omaksumaan. Tietysti kaikenlainen roskaruoka on pannassa. Olen aina tahtonut pitää syömisen rentona, ei liikaa pingottamista tai laskemista. Nyt tuntuu, että syöminen on muuttunut vähän liiankin rennoksi: "voin ottaa vielä vähän tuota" on saanut painon hiipimään salakavalasti ylöspäin, vähän kerrallaan. Ruokarytmiinkin pitäisi saada parannusta. Työpäivinä käyn syömässä yhdentoista maissa. Yleensä olen kotona neljän ja viiden välillä. Jos en syö tuolla välillä mitään, nälkä on kotona jo melkoinen ja heijastelee väkisinkin koko loppuiltaan. Jonkun pienen välipalan (esim. myslipatukka) saatan tuossa välillä syödä, mutta se ei tunnu olevan riittävästi. Proteiinia saisi olla ainakin enemmän. Ehkäpä joku jogurtti ja hedelmä voisi olla helppo vaihtoehto. Nyt pitäisi saada siirrettyä suunnitelma käytäntöön.

Tänään menin pyörällä töihin. Lenkillekin olisi voinut lähteä, mutta se jäi tältä päivältä (kuulostaa aika pahalta, mutta ei haittaa, kunhan lepo jää yhteen päivään). Huomenna olisi tarkoitus mennä spinnigiin, keskiviikkona juoksulenkille tai Cooperin testiin ja torstaina bodypumpiin. Perjantai on lepopäivä ja lauantaina on erään kauden päättäjäiset, 2-3 tunnin vaellus ja sauna. Sunnuntaina sitten fiiliksen mukaan.

Ihan hyvillä mielin odotan kuitenkin tulevaa viikkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Ajattelen itsekin niin, ettei liikunta saa olla rangaistus. Silloin kun herkuttelee, herkuttelee hyvällä omallatunnolla, miettimättä että sen jälkeen pitäisi "rääkätä" itseään jollakin hirmu kalorinpolttoliikunnalla.

    Herkuton lokakuu kuulostaa hyvältä! Minullekin sopii tuollainen totaalirajoittaminen aina silloin tällöin, se katkaisee herkuttelukierteen tehokkaasti :)

    VastaaPoista
  2. Viikonloppuna ajattelin useamman kerran, että ihanaa, kun minun ei ole edes tehnyt mieli karkkia. Mummolavierailuillakin otin tarjotut karkit taskuun, eivätkä ne poltelleet siellä ollenkaan. Ihanaa! (ei tämä aina ole näin helppoa)

    VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)