maanantai 31. lokakuuta 2011

Sanattomaksi vetää!

Paino oli tänä aamuna 73,5 kg. Siis +900 grammaa viime viikosta! En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Ei taida itku auttaa markkinoilla, joten jos sitten nauretaan. En keksi mitään syytä tuolle. Ei tunnu turvonneelle, söin mielestäni aika normaalisti viime viikolla. Unta tuli liian vähän, mutta en ymmärrä, miten sekään vaikuttaa painooni, kun en ole väsyneenä syönyt normaalia enemmän tai epäterveellisemmin. Yleensä käyn vaa'alla vain maanantaiaamuisin, mutta tällä viikolla saatan hypätä pari ylimääräistä kertaa katsoakseni, onko kyseessä kuitenkin vain joku ylimääräinen nestekertymä. Voihan kyse olla siitäkin, että edellisten viikkojen tulokset ovat olleet jotenkin virheellisiä. Sunnuntai-illan syömiset tai syömättömyydet vaikuttavat aika paljon maanantaiaamun punnitustulokseen.
Taidan yrittää pari viikkoa pitää ruokapäiväkirjaa, josko sieltä löytyisi jotain. Tekisi mieli ottaa tähän joku kuuri. En siis tarkoita mitään pussikeittoja, mutta jotain tavallisuudesta poikkeavaa, joka vähän muuttaisi kaavaa. Tämän joulunalusaika vaan on aika huono tuollaisille. Tulevana viikonloppuna saan kavereita kylään ja olisi kiva syödä jotain hyvää. Tosin ajattelin jotain runsasta salaattipöytää, mutta toisaalta myös karkkeja ja boolia. Ehkä kuitenkin katselen, miten tämä loppuvuosi menee näillä eväillä. Uuden vuoden alkaessa on helpompi kokeilla jotain, jos toivottua kehitystä ei ole tapahtunut.

Yhden iloisen asian huomasin viikonloppuna hiihtäessä. Vaikka olen useamman kilon painavampi kuin vuosi sitten, monot menivät jalkaan paljon kepeämmin. Hiihdän siis pääasiassa luisteluhiihtoa ja luistelumonojen on tarkoitus tukea nilkkaa. Itselläni on aika paksut nilkat, joten päällimmäisen vetoketjun kiinnisaaminen on yleensä ollut melko hikistä puuhaa. Nyt se meni kiinni vaivattomasti. Voihan se johtua monon venymisestäkin, mutta minä ainakin uskon, että nilkkani ovat hoikemmat :D

Lisäsin Kehitys -välilehdelle painoja vuodelta 2008. Pudotin silloin neljässä kuukaudessa yli kymmenen kiloa!

3 kommenttia:

 1. Minulla oli jokunen viikko sitten vähän samat fiilikset: yhtäkkiä paino hujahti hulluna ylöspäin vaikka olo ei tuntunut turvonneelta tai mitään. Mietin silloin itsekin, että miten muka jotkut huonot yöunet voivat vaikuttaa painoon, mutta kyllä ne ilmeisesti voivat. Stressi ja unettomuus saivat kroppani ja aineenvaihdunnan ihan solmuun. Paino lähti laskuun heti kun onnistuin rauhoittumaan ja sain nukutuksi taas hyvin.

  Eli kyllä se siitä taas lähtee kulkemaan, voimia! :)

  VastaaPoista
 2. No voih :/

  Tuollaiset selittämättömät plussaukset ovat jollain tapaa vielä harmillisempia kuin sellaiset plussaukset, kun tietää syömisellä aiheuttaneensa plussauksen.

  Jospa tuleva maanantai näyttää taas oikean suunnan ja vaaka ymmärtää palkita sinut!

  Nukkuminen on tärkeää! Levollisia yöunia siis viikonloppuun ja kohtuullista herkuttelua kavereiden kanssa!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset tuestanne! :)

  Tulevana maanantaina ainakin tiedän, mistä plussaus johtuu (kts. tämän päivän postaus ;). Se on helpompi sietää, kun tietää, mistä se johtuu ja sen, että omilla toimilla voi vaikuttaa.

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)