torstai 27. lokakuuta 2011

Päivä 5

Miksi haluat pudottaa painoa? Teetkö sen itsesi vuoksi?

Alun alkaen tärkein motivaation lähteeni painon pudottamiseen oli terveyteni. Huomatessani ylipainoni (miten voi lihoa 85-kiloiseksi huomaamatta?!) olin karvan päässä vaikeasta ylipainoisuudesta (BMI 34). Eniten pelkäsin sairastuvani kakkostyypin diabetekseen ja pelkäsin painon kuluttavan niveliäni. Edelleenkin arvostan terveyttäni, mutta alle 70-kiloisena painoni ei enää ole sille suuri uhka. Minä kuitenkin tahdon normaalipainoiseksi. En siksi, että uskoisin, että jonkun maagisen numerosarjan alittaminen vaa'assa tarkoittaisi automaattisesti sitä, että nyt muutun sairaasta terveeksi. Tykkään selkeistä rajoista. Olen joskus haaveillut siitä hetkestä, kun vaaka näyttää alle 62,5 kiloa.

Mitä lähemmäksi normaalipainoa olen päässyt, sitä enemmän ulkonäölliset seikat ovat alkaneet vaikuttaa. Juuri tällä hetkellä inhoan kaksoisleukaani ja vatsamakkaroitani. Sinänsä huvittavaa, että kun olin saanut painoni ensimmäisen kerran lähelle 70 kiloa, olin tyytyväinen kroppaani. Jos saisin nyt kymmenen kiloa pois, olisin varmasti yhtä tyytyväinen. Muuttuisiko sekin ajan myötä tyytymättömyydeksi vai johtuuko tämän hetkinen siitä, että olen välillä painanut vähemmän? Olenko ikinä tyytyväinen vartalooni?

Kuten blogini nimi kertoo, tahdon kuntoon. Jokainen pudotettu kilo tekee minusta automaattisesti parempi kuntoisen. Jaksan juosta paremmin, kun on vähemmän kiloja mukana kannettavana.  
 Eli vastauksena kysymykseen; kyllä, pudotan painoani vain ja ainoastaan itseäni takia.

2 kommenttia:

  1. Niin, itsemme vuoksi tämän teemme. On välitettävä itsestään, omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Eikä ulkonäöllisten muutosten motivoivaa vaikutusta tarvinne hävetä.

    Jospa tyytyväisyys itseemme voisi muodostua sisäisestä tasapainosta yhdistettynä sopusuhtaiseen ulkonäköön.

    VastaaPoista
  2. Ei tätä jaksaisi pidemmän päälle, jos tätä tekisi jonkun muu vuoksi. Mitä enemmän meillä on syitä pudottaa painoa, sitä todennäköisempää sen onnistuminen on, luulisin.

    Olen yrittänyt viime aikoina aktiivisesti etsiä peilistä hyviä puolia ulkonäöstäni. Kaksoisleuka ja mahamakkarat kiinnittävät helposti huomion, mutta kun tietoisesti kiinnitän huomiota, kuinka kiiltävät hiukset tai kauniit silmät minulla on, niin voin olla jo nyt tyytyväinen ulkonäkööni ja löytää tasapainon, joka varmasti auttaa painoa putoamaan.

    VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)