lauantai 17. joulukuuta 2011

Aika kiitää!

Hirveää vauhtia kuluvat arkiviikot (puhumattakaan viikonlopuista!). Enää viikko jouluun!

Tämän viikon liikuntasuunnitelma piti hyvin. Keskiviikkona kävin Powerissa ja torstaina 45 minuutin EasyXyclingissa ja 15 minuutin Elixia Shapessa. Viimeksi mainittu on keskivartalon lihaksiin keskittyvä lihaskuntojumppa. Tänään pistin nastalenkkarit jalkaan ja kävin palauttamassa juosten kirjaston lainakirjat. Poispäin tullessa ajattelin fiilistellä ja juosta tulevaa hiihtolatua pitkin. Latupohjaa ei tietenkään ollut hiekoitettu ja pohja oli hyvin jäinen. Jopa niin jäinen, että katsoin parhaaksi juosta nastoillakin polun reunaa pitkin, jossa jää oli vähän pehmeämpää ja nastat saivat otteen alustasta. Jäinen alusta nosti sykettä, mutta kaiken kaikkiaan tuntui hyvältä juosta ulkona valoisaan aikaan. Aikaa lenkkiin kului tasan tunti ja matkaa kertyi 6,3 kilometriä. Tämä oli myös syksyn liikuntahaasteen 60. liikuntakerta. Se haaste tuli siis selätettyä :)

Tällä viikolla olen myös jatkanut punnerrushaastetta. Pelkäsin etukäteen tätä viidettä viikkoa. Koska seurasin helpointa saraketta, sarjojen toistomäärät eivät olleet suuria. Kuitenkin toisen ja kolmannen päivän sarjojen määrät kasvoivat viidestä kahdeksaan ja palautusaika lyheni 90 ja 120 sekunnista 45 sekuntiin. Huomaa, että aletaan lähestyä ohjelman loppua. Tähän asti on tehty koko ajan piteneviä sarjoja pitkähköillä palautuksilla. Nyt aletaan lyhyempien palautusten kautta valmistautumaan 100 kerralla tehtävään punnerrukseen. Tämä viides viikko meni yllättävän hyvin. Viimeisessä sarjassa tehtävät maksimit ovat olleet 5-10 punnerrusta enemmän kuin on ollut vähintään vaadittu määrä. Tässä vaiheessa pitäisi tehdä välitesti, mutta jätän sen väliin ja siirryn luottavaisin mielin ensi viikolla kuudennen viikon pariin. Teen punnerrukset helpoimman sarakkeen mukaan. Jos en jouluna jaksa vielä tehdä 100 punnerrusta, välipäivinä voin vielä toistaa kuudennen viikon ja tulevan vuoden puolella pääsen siirtymään ilman polvien tukea tehtävien punnerrusten pariin.

Joulun alla syömisten tarkkailu on osoittautunut hankalaksi. Niinpä en ole pitänyt lukua jokaisesta suklaakonvehdista, jonka olen syönyt. Pelkäsin vähän, että jos annan mielessäni itselleni siimaa, karkaako polle kokonaan hallinnasta. Toistaiseksi kohtuus on kuitenkin säilynyt jopa erinomaisesti. Vielä ensi viikon kun saisin sinniteltyä siten, että en löisi hommaa läskiksi, niin sitten voisi alkaa taas todenteolla taistelemaan ylimääräisiä kiloja vastaan. Pienen hellittämisen jälkeen toivoisin motivaationkin olevan paremmissa kantimissa kuin tänä syksynä on ollut.

Heiaheian mukaan olen liikkunut tällä viikolla tähän asti 3,8 tuntia. Huomiselle jäisi siis 1 tunti ja 10 minuuttia, että saisin tavoitteena olevan 5 tuntia täyteen. Huominen keli näyttää turhan märältä, mutta katsotaan, mitä keksin :)

2 kommenttia:

 1. Liikuntahaaste onnistui, punnerrukset sujuvat ja suklaan syöntikin hallinnassa - mikäpä on ollessa ;)

  Sinnitellään, sinnitellään vielä muutama päivä ja sitten nautitaan joulusta perinteisine herkkuineen ja asiaankuuluvine ähkyineen :D

  Hyvää mieltä tulevaan viikkoosi!

  VastaaPoista
 2. Ehkä tuo on vähän aikainen joululahja, kun syksyllä oli enemmän tai vähemmän tahmeaa noiden kaikkien kanssa :)

  Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :D

  Nyt on maanantaista ja töistä huolimatta jotenkin tosi seesteinen - vai pitäisikö sanoa jouluinen olo! Lämpöä sinullekin joulun odotukseen!

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)