sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Loskajuoksu

Aamulla lehteä hakiessa ulkona satoi jotain veden ja rännän väliltä. Siis kylmää ja kastelevaa. Eilen illalla oli satanut kaunis kerros lunta (oikeasti se taisi olla räntää), joka oli aamuun mennessä muuttunut loskaksi. Ajattelin, että ei hitto, tässä kelissä en varmasti lähde ulos. Söin aamupalan ja vietin rauhallisen sunnuntaiaamupäivän (rauhassa luettu Hesari kahvikupin kera on parhautta!). Vesisade loppui ja into lähteä juoksemaan heräsi. Katselin innoissani uutta reittiäkin Google mapsista. Pienoisesta väsymyksestä huolimatta vedin ulkovaatteet päälle ja lähdin ulos. Se loskakerros ei ollut hävinnyt mihinkään. Kevyen liikenteen väylillä alusta oli pääosin siedettävä, mutta risteyksissä ja suojateillä, sellaisissa kohdissa, missä autotkin ajavat loska oli kasautunut kasoiksi ja vesilätäköt olivat isoja. Ajattelin, että ei tässä ole mitään järkeä ja suunnittelin jo kääntyväni takaisin. Onneksi nastalenkkareissa on Gore-tex -pinnoite. Eihän sekään täysin vedenpitävä ole, mutta tällä kertaa sukat kastuivat kuitenkin vasta puolen tunnin jälkeen. Juoksin sen lenkin, minkä alunperin suunnittelinkin. Juoksu ei ollut mikään erityinen nautinto, mutta ei suurta kärsimystäkään. Olin erityisen onnellinen, että lähdin juoksemaan ja juoksin sen lenkin, minkä ajattelinkin. Henkisesti erityisen kehittävää. Viimeiset kolme kilometriä kulkivat oikeastaan tosi mukavasti vastatuulesta, uudelleen alkaneesta räntäsateesta ja rikkomattomasta loskakerroksesta (ei ollut kovin moni kulkenut samaa tietä) huolimatta. Tai ehkä juuri noista johtuen; oli kiire päästä nopeasti kotiin ;) Kuivat vaatteet päälle vaihdettuani olo oli euforinen. Kannatti lähteä! :)

Tämän viikon liikunnat:

Sairastelun jälkeen suositellaan lähtemään rauhassa liikkeelle. Ei toiminut minun kohdallani tällä(kään) kertaa. Kaikki aerobiset liikunnat mentiin tällä viikolla vk-sykkeillä. Viikkoon pitäisi lisätä yksi pitkä sauvakävelylenkki. Hiihtokelien tultua juoksulenkkien sykkeet on ehkä hivenen helpompi pitää hallussa kuin jäisellä ja loskaisella alustalla. Mikäli en osta perinteisen suksia, hiihtämällä en pysty kuitenkaan peruskestävyyslenkkejä tekemään. No, kun nyt tulisi edes ensin ne hiihtokelit :)

4 kommenttia:

 1. Hienoa Aku :)

  Pitäisiköhän minunkin ostaa nastalenkkarit? Kalliiksihan tämä elämäntapamuutos tulee, lenkkareitakin alkaa olla jo useammat :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen itseeni :)

  Kalliiksi se elämän muuttamattomuuskin tulee, kun ottaa huomioon kaikki rahat, mitkä menivät herkkuihin. Ja omaa terveyttä ei voi rahalla mitata. Nastalenkkareiden sijaan voi harkita myös kitkapohjalla olevia vettäpitäviä lenkkareita. Työkaverilla on sellaisista hyviä kokemuksia. Kummat tahansa tekevät mielestäni talviliikunnasta vähän mukavampaa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, nimenomaan niin, että entisen elämän herkuttelusessioihin meni melkoinen määrä rahaa. Nyt sentään rahalle saa vastinetta - terveyttä, kuntoa ja hyvää mieltä!!!

  Kiitos lenkkarivinkistä!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti löydät sopivat kengät talvijuoksuun. Varmaankin sitten raportoit, jos päädyt jotkut hankkimaan?! ;)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)