maanantai 12. joulukuuta 2011

Tulevaisuuden suunnitelmia

Vaaka näytti aamulla tasan 73 kiloa! Saman verran se näytti myös sunnuntaiaamuna. Alkaa jotenkin huvittaa tämä jumittaminen. Vai onkohan vika vaa'assa ;)

Liikkumaan en viime viikolla päässyt kuin keskiviikon Poweriin. Torstaista eteenpäin päivät menivät sairastamisen merkeissä. Liikunnan puute ei tunnetusti ole mikään este painonpudotukselle. Lähestyvä joulu ja lievä flunssa antavat kuitenkin jostain kumman syystä tekosyyn syödä epäterveellisemmin kuin yleensä: vähän jäätelöä, vähän karkkia, vähän pizzaa! Ei mitään suunnattomia ylilyöntejä, mutta vähän kuitenkin ;) Loppuvuoden osalta minulla ei suuria odotuksia painonpudotuksen osalta ole. Toivottavasti löydän sopivan tasapainon, että paino ei enää nousisikaan. Ensi vuonna on sitten hyvä käydä kilojen kimppuun uudella tarmolla.

Tänään olisi tarkoitus palata liikunnan pariin kevyen sauvakävelyn merkeissä. Sääennusteiden mukaan luvassa on sohjoista keliä, mutta välillä pitää mennä epämukavuusalueelle. Pääosin perustan viikon liikuntasuunnitelman kuitenkin sisäliikunnan varaan. Huomenna ajattelin käydä juoksemassa juoksumatolla, keskiviikkona Power ja torstaina sisäpyöräily + keskivartalon lihaskunto. Toivottavasti viikonlopuksi olisi luvassa jo kylmempiä kelejä, niin ulkoliikunta ei olisi niin märkää. Talvisin viikonloppuisin täytyy yrittää käyttää hyödyksi kaikki mahdollinen luonnonvalo. Lisäksi jatkan punnerrushaastetta.

Ensi vuonna rupean tekemään joka viikolle liikuntasuunnitelmat etukäteen. Kun ne on kirjattu ylös, niistä lipsuminen on paljon vaikeampaa ja liikkuminen on suunnitellumpaa. Olen tähän astikin tehnyt päähäni suunnitelman, mutta se on joskus pitänyt ja joskus ei. Joku kiva liikuntahaastekin olisi tarkoitus kehittää ensi vuodelle, mutta lähinnä kilometrimäärän asettaminen on hankalaa. Toisaalta voisin ottaa tavoitteeksi pelkät juoksukilometrit, jolloin 1000 kilometriä voisi olla aika passeli matka. Toisaalta olisi kiva laskea mukaan kaikki lihasvoimalla liikutut kilometrit, mutta mihin sitten laitan tavoitteen? Täytyy harkita vielä ja laskeskella, millaisissa kilometrimäärissä tänä vuonna on liikuttu.

Riemukasta viikon alkua! Enää 12 yötä jouluun :)

2 kommenttia:

 1. Liikuntahaaste olisi mukava. Keksipä joku kiva yhteinen haaste, johon kaikki halukkaat voivat osallistua :) Itselläni toki suurimpana haasteena ensi keväälle lihaskunnon vahvistuminen, hankkiminen saliharjoittelulla, huoh ;)

  Minäkin huomaan siirtäväni ajatuksia jo tammikuulle. Melkein odotan, että joulu olisi jo ohi ja saisi aloittaa kevään. Mutta mutta, nautitaan nyt ensin joulusta, myös herkuista :) ja sitten uusin voimin suunnataan kilojemme kimppuun!

  Tasapainoista joulukuun jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Voi, täytyy yrittää keksiä joku kiva! Sinne salille minunkin pitäisi suunnata. Tänään katselin jo salilaitteita juoksumatolta käsin (mielikuvaharjoittelua) ja kävin lisäksi punnertamassa "salin puolella" (maaperään tutustumista). Kyllä me vielä saadaan aikaiseksi parantaa lihaskuntoakin.

  Näin me teemme, vaikka tammikuu jo siintää ajatuksissa.

  Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)