sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ei aina niin kivaa!

Olen viime viikot hehkuttanut, kuinka kivaa juoseminen on. Jossain vaiheessa pitää tulla pudotus maanpinnalle. Tänään piti olla kaikki edellytykset hyvälle juoksulenkille: aurinko paisto pilvettömältä taivaalta ja olin ihan innoissani lähdössä. Silti ei jostain syystä kulkenut. Ensimmäisen viisi kilometriä sujui ihan kivasti. Syke ei tosin meinannut oikein pysyä aloillaan, mutta jalat taas tuntuivat vievän oikein mukavasti. Koko matkan juoksu tuntui periaatteessa ihan hyvältä. Lopussa oikea jalka alkoi taas oireilla, kuten viimeksikin pitkällä lenkillä. Kuten Quantina tuolla kommentoi, kyseessä on IT- tai ITB-jänteen ärsyyntymistila eli ns. juoksijan polvi. Vaiva on hoidettavissa venytellyllä ja lihastasapainosta huolehtimalla. Josko tässä olisi riittävästi motivaattoria kehon huoltoon. Epäilisin kuitenkin, että juoksun tahmaisuus johtui nestehukasta. En juonut aamulla tarpeeksi öisen kehon kuivumisen korjaamiseksi. Vaikka yritin valita varjoisimmat mahdolliset kohdat reitin varrelta, aurinko porotti riittämiin. Tästä lähtien yritän muistaa ottaa juomapullon mukaan yhtään pidemmälle lenkille. Tai edes muutaman euron kauppaan poikkeamista varten. Jos aiemmin olen haaveillut puolimaratonennätyksen lyömisestä neljän viikon päästä, niin tällä lenkillä epäilin moneen kertaan, selviänkö kisasta läpi ollenkaan. Viimeiset kolme kilometriä toivoin vain matkan kohta loppuvan. Että sellainen lenkki tänään. Mutta kuten olen muitakin lohduttanut, niin välillä täytyy olla huonoja juoksuja, että seuraava tuntuisi taas paremmalta. Siihen luotan! :)

Viikon liikunnat:


Juoksua ja työmatkapyöräilyä. Onnistunut Cooperin testi. Siinäpä viikko muutamaan sanaan tiivistettynä.

Torstaina kävin hieronnassa. Se teki hyvää! En usko, että hierontapöydälle voi nukahtaa, mutta melkoiseen horrokseen sain itseni vaivutettua. Kotimatkalla bussissa näytin varmaan juuri sängystä nousseelta. ;)

Perjantaina työpäivä vähän venähti. Harjoitusohjelmassa oli vetoja, mutta korvasin sen vain lyhyellä lönköttelyllä. Ihan hyvä, että sain sen verrankin aikaiseksi. Toimistossa istumisen jälkeen pieni happihyppely tekee hyvää. (No, poljinhan minä toki pyörällä kotiin.)

Ensi viikon liikuntasuunnitelma:

Ma: lepo
Ti: lepo
Ke: juoksu
To: juoksu
Pe: ELC-liikuntaa
La: blogimiitti
Su: juoksu

Huomisen pidän töistä vapaata. Sekä wappuaatolle että -päivälle on luvassa lounastreffit. Lisäksi saan yökylään pitkästä aikaa mukavaa seuraa. Ja lauantaina innolla odottamani blogimiitti. Mukava tavata muita bloggareita!

Hauskaa Wappua ja muistakaa arvonta!

2 kommenttia:

 1. Seuraava juoksu tuntuu varmasti taas paremmalta! Näitä tulee ja menee, onneksi enemmän niitä mukavasti kulkevia juoksuja.

  Puntaroinnin siirtäminen loppuviikkoon tai seuraavaan olkoon tällä kertaa hyväksyttyä vapun ym. vuoksi :), lupaa nimimerkki "kaksi punnitusta väliin jättänyt" :D

  Aurinkoa ja vappuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näin on! :)

   Mä kävin jo maanantaina vaa'alla ja se näytti tosi kivoja lukemia. Saa nähdä, mitä se huomenna tarjoaa.

   Kiitos. Wappuuni todellakin kuului molempia! :D

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)