sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Viikonlopun hankintoja

Voisi sanoa, että urheilullinen viikonloppu on takana, vaikka liikuntatunteja ei Heiaheiaan hirveästi kirjautunutkaan.

Perjantaina oli työpaikan järjestämä UKK-kävelytesti. Testissä kävellään 2 kilometriä mahdollisimman nopeasti. Testitulokseen vaikuttavat sukupuoli, painoindeksi, kävelyyn käytetty aika ja syke testin lopussa. Itse sain kuntolukemaksi 93, mikä tarkoittaa, että kuntoni on keskimääräinen ikäisteni naisten joukossa. Maksimaalinen hapenottokykyni on 35 ml/kg/min. Edellisen kerran olen tehnyt testin neljä vuotta sitten keväällä 2008. Silloin kuntolukema oli 83. Kehistystä on siis tapahtunut :) Kävelytesti sopii kaikille terveille aikuisille ja on luotettavampi ja helpompi järjestää kuin moni muu kuntotesti. Jos joku kiinnostui, niin täältä löytyy laskuri, jolla voi laskea oman tuloksen perusteella kuntoindeksin. Olen täällä varmaan aiemminkin valitellut, kuinka en oikein pidä kävelemisestä. Tuon testin jälkeenkin penikat olivat kipeät, ja ovat itse asiassa edelleenkin. Penikkakivuista kärsiville voin vinkata, että ns. kylmäkallet ovat mitä erinomaisinta hoitoa. Niillä saa kohdistettua kylmähoidon juuri tuonne sääriluun viereen.

Lupasin avokille viime vuoden lopulla ostaa hänelle yhdistetyksi syntymäpäivä- ja joululahjaksi polkupyörän. Nykyiseltä asuinpaikaltamme kaikki on kätevästi pyöräilymatkan päässä, mutta tuo onneton ei omista pyörää. Olimme sopineet aiemmin, että lähdemme lauantaina pyöräostoksille. Edeltävänä yönä oli satanut viitisen senttiä lunta, mutta sehän ei toisia hulluja estä ostamaan polkupyöriä. ;) Itselläni on arkiajoon oikein hyvä hybridipyörä, mutta olen jo jonkin aikaa himoinnut maantiepyörää nopeampaan ajoon ja Kalevan kierroksen pyöräilyyn. Samalla vaivalla ajattelin siis katsella itselleni pyörää.

Ennen kuin sain valittua pyörän, kävin päähänpistosta sovittamassa perinteisen monoja ja avuliaan myyjän avustukselle valitsimme minulle myös sopivat sukset perinteisen hiihtämiseen. Hups...! Kaikki hiihtovermeet olivat 50% alennuksessa, mutta onneksi perjantai oli silti palkkapäivä ;)

Lähde


Tällaisen ihanuuden löysin pyöräkaupasta. Osasin varautua, että minun runkokokojani ei ihan joka mallista ole saatavilla ainakaan suoraan liikkeestä. Yllä näkyvä cyclocross -pyörä oli hyvässä tarjouksessa Emilia Sportissa. Kun lisäksi löysimme avokillekin samasta puljusta pyörän, päädyin ostamaan tuon. Ostin siihen lisäksi ohuemmat renkaat, jolloin se minun käytössäni menee täysin maantiepyörästä.

Cyclocrossari on maantiepyörästä kehitetty monenlaiseen maastoon sopiva pyörätyyppi. Niillä ajetaan ihan omanlaisia pyöräkilpailujakin, cyclocrossia. Se on siis vähän kuin kilpaversio hybridipyörästä. Minulle tuo on monikäyttöisyytensä vuoksi huomattavasti parempi valinta kuin puhdas maantiepyörä. Muutamia puutteitakin tuossa tietysti on: Univegassani on levyjarrut, minkä vuoksi se on jonkin verran painavampi kuin maantiepyörä.Vaihteiden välitykset ovat erilaiset siten, että maantiepyörä on tarkoitettu kovempiin vauhteihin. Mikäli erilaiset pyörätyypit kiinnostavat enemmän, täältä löytyy lisätietoja. Minun käytössäni erot ovat kuitenkin kuriositeetteja.

Shoppailureissun jälkeen oli tarkoitus lähteä juoksemaan, mutta kotiin palatessa koko päivän vaivannut pieni päänsärky paheni sellaiseksi, että kaikenlainen liikkuminen tuntui mahdottomalta. Päivällisen jälkeen päänsärky helpotti, joten ilmeisesti se johtui matalasta verensokerista. Omituista oli se, että päänsärky oli alkanut jo heti aamusta ennen aamupalan syömistä. Onneksi se kuitenkin meni ohi.

Tein eiliseksi tarkoitetun juoksulenkin tänään. Ehkäpä nämä lepopäivät ovat tehneet hyvää, koska ensimmäistä kertaa tänä vuonna juoksu tuntui tosi hyvältä. Aiemmin kaikki vähänkin juoksulta näyttävä liikkuminen on nostanut sykkeen 160:n tuntumaan. Eteneminen alle 150 sykkeillä on siis ollut tosi köpöttelyä. Vauhtia ei tänäänkään ollut paljon, mutta pk-sykkeilläkin juoksu tuntui juoksulta :) Juoksin tunnin lenkin, jota piristin 5x1 minuutin vedoilla 2 minuutin palautuksilla. Nuo eivät olleet mitään maksimivetoja, vaan sellaista sopivaa vauhdin kiristämistä. Ihan kivaa saada välillä revitellä :)

Viime viikon liikunnat kokonaisuudessaan:Yllättävän paljon merkintöjä, vaikka tuntuu, että jouduin joustamaan aika paljon. Onneksi sain punnerrushaasteen nelosviikon tehtyä kokonaan. Raskaalta se tuntui, mutta toivottavasti ensi viikon uusinta olisi jo vähän helpompi.

Ensi viikon liikuntasuunnitelma:

Ma: juoksu
Ti: ELC-kävelylenkki (keppijumppa huonolla säällä)
Ke: juoksu
To: lepo
Pe: Zumba
La: juoksu
Su: lepo

Loppuilta menee jääkiekon playoffeja radiosta kuunnellen, saunoen ja Idolsia katsoen. Toivottavasti noiden jälkeen olen rentoutunut uuteen viikkoon. Pääsiäinen on jo lähellä, mutta luulen, että töissä on vielä vähän touhua ennen sitä lähestyvän deadlinen vuoksi.

Oikein munarikasta palmusunnuntaita ja kuravetistä aprillipäivää kaikille! Muutama pikkunoita on käynyt oven takana ja saanut palkaksi suklaata. Onneksi! Olisi kauheaa, jos varatut suklaat olisivat jääneet kaappiin ;) Minun onnekseni aprillipäiväkin osui sunnuntaille. Arkena olisi paljon enemmän ihmisiä ympärillä, jotka voisivat huiputtaa minua. Olen helppo! :) Itse asiassa luin aamulla Hesarin, enkä muista lukeneeni mitään, minkä tunnistaisin aprillipilaksi :D

4 kommenttia:

 1. Meillä mies lupas uhrautua ja tuhota loput munat :) Sen lisäksi se pisteli vielä 4 kpl mignon munia, kattelin vierestä ja voin pahoin :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yäk... tiedän tunteen! Jos et kerro kenellekään, niin mä luulen, että mä ehkä saattaisin jo selvitä niiden pääsiäissuklaiden kanssa samassa taloudessa syömättä niitä ;) Ehkä...

   Poista
 2. Vau, mikä pyörä! Onnea pyörälle ja huikeita pyöräilyjä! :)

  Odottelen itsekin malttamattomana, että pyöräteiltä lakaistaisiin kivet pois, jotta voisi alkaa todenteolla pyöräilemään. Tosin tästä kesästä ei tule yhtälailla pyöräilyllistä kuin viime kesästä, sillä enää en voikaan pelkästään itse vaikuttaa liikkumiseeni. Kummallista! :) Kaikkeen sitä ihminen ryhtyykin: antaa nyt jonkun toisen päättää, milloin liikkuu, miten ja kuinka kauan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään ja odotan innolla, että pääsisin sitä kunnolla kokeilemaan. Tai edes hybridillä töihin.

   Toisen tyyppinen ihminen olisi innoissaan, kun joku kertoo, mitä tehdä. Vapaaehtoisuuteenhan tuo perustuu ;)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)