keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Tunteiden vuoristorataa

Huh huh, että voi fiilikset vaihdella vauhdilla. Maanantain huonot fiilikset vain pahenivat tiistaiksi. Kiukuttelin töissä lopulta niin paljon, että itseänikin alkoi naurattaa. Onneksi olimme sopineet iltapäiväksi ensimmäisen yhteislenkin. Juoksu kulki kivasta ja juoksuseura oli mukavaa. Eihän aurinkoisessa kevätsäässä voinut olla enää huonolla tuulella :)

Eilen oli myös ensimmäinen ELC-tapaaminen. Tapasin muun ryhmän ensimmäistä kertaa. Vaikutti oikein mukavalta. Olen ryhmän nuorin, mutta siitä huolimatta muut vaikuttivat "minun tyyppisiltä" ihmisiltä. Olen edelleen toiveikas tämän suhteen. Nyt minulla ainakin on yksi paikka (tämän blogin lisäksi ;), jossa saan luvan kanssa marmattaa, jos paino ei putoa.

Olen nyt muutamana päivänä onnistunut syömään kolmen tunnin välein. Siihen täytyy kiinnittää huomiota, että muistan syödän riittävän tiheästi, mutta niinä päivinä kun siinä olen onnistunut, olo on ollut hyvä. Tietysti vaatii pääkopassa vähän (enemmän) työstämistä, että jos tahtoo laihtua, niin pitää syödä enemmän. Ja kuitenkin tiedostan selvästi sen, että iltapäivän paastoaminen aiheuttaa hirmunälän illalla. Ja sitten tulee syötyä liikaa. Toivottavasti paino lähtee putoamaan mahdollisimman nopeasti. Tulokset pitävät motivaatiota yllä.

Lisäksi toivon, että verensokerin pitäminen iltapäivällä tasaisena hävittäisi tai ainakin vähentäisi iltapäivän väsymystä. Välillä tuntuu, että työpäivän jälkeen on ihan täysin mahdotonta kuvitellakaan tekevänsä mitään muuta kuin nukkuvansa.

Eilisen keskustelun jäljiltä jäin miettimään, että voiko olla mahdollista, että söisin kuitenkin liian vähän. Täyttelin tänään syömisiäni Kiloklubiin. Joko en osaa arvioida ruokien määriä ollenkaan tai jumitus ei johdu ainakaan säästöliekistä. Heti alkoi ahdistaa, kun piti alkaa laskea syömisiä. Ajattelin, että jos ruokien määrät pitää tietää noin tarkasti, niin alan syödä valmiista annospusseista, joissa lukee kyljessä, mitä se sisältää. ;)

MinttuK haastoi mukaan Kesäkuntoon 2012 -projektiin. Ja minähän tykkään haasteista ;) Lisäksi näitä tavoitteita on tullut viime aikoina mietittyä. Minun tavoitteeni kesäkuun alkuun mennessä ovat:
 • Puolimaraton alle 2,5 tunnin. Kalevan kierroksen juoksu on 26.5. Valkeakoskella. Ainakin toistaiseksi harjoittelu on edennyt lähes toivotusti, joten pitäisi olla täysin mahdollista.
 • Paino alle 70 kiloa. En tavoittele liikoja, mutta tasaisella tahdilla tuon pitäisi olla realistista. 
Mitä sinä tavoittelet kevään aikana? 

4 kommenttia:

 1. Mulla tavoitteena on päästä alle 90 kilon, nyt paino 93.4kg. Lisäksi jos kympin lenkit saisi osaksi normaalia juoksuohjelmaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava tietää muidenkin tavoitteita :) Uskon, että tavoitteesi ovat täysin saavutettavissa.

   Poista
 2. Tarvitsemme marmatuspaikkoja! :) Hienoa, että sinulla jäi hyvä fiilis ensimmäisestä ryhmätapaamisesta.

  Ymmärrän ahdistuksesi kalorien laskemisen suhteen. Minusta ei ole siihen hommaan. Tosin ehkä (!) voisin joskus yhden päivän syömiset kirjata ylös ja tsekata syönkö lainkaan oikein vai teenkö ihan vääriä valintoja ruoanlaadun ja -määrän suhteen.

  Hmmm... Pitääpä miettiä kevääksi tavoitteet. Kiitos innostamisesta!

  Nauti viikonlopustasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aina en ole selvinnyt tuosta yhdestäkään päivästä, mutta aina välillä on ihan valaisevaa yrittää :)

   Odotan mielenkiinnolla tavoitteitasi. Myöhemmäksi voisin tarjota puolimaratonia syksyksi ;)

   Ihanaa viikonloppua sinullekin! :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)