lauantai 6. lokakuuta 2012

Ensimmäiset kätköt

Koko viikon olen ottanut aika rauhassa ja kevyesti liikunnan suhteen. Loppuviikosta kroppani (vai pääni?) on jo alkanut huudella liikunnan perään. Perjantaina raahasin jumppakamppeet töihin mukaan, mutta työpäivä venähti "vähän" normaalia pidemmäksi, joten jumppaan en ehtinyt. Tänä aamuna Power (Elixian Bodypump) houkutti, mutta vilkaisin säätiedotusta ja totesin, että jos lauantaille on luvattu poutaa ja sunnuntaille sadetta, niin lauantaita ei ole mitään järkeä viettää liikkumalla neljän seinän sisällä.

Tällä viikolla olen yrittänyt tutustua geokätköilyn maailmaan mahdollisimman perusteellisesti - mutta vain teoriassa. (Jos olisin tiennyt aiemmin, että ei-kätköilijöitä kutsutaan jästeiksi, niin olisin aloittanut paljon aikaisemmin.) Olen tutkinut työpaikan, kodin ja monen muunkin paikan lähistöllä olevia kätköjä, mutta tätä päivää ennen en ole uskaltanut lähteä vielä etsimään niitä. Ajattelin siis lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla ja lähteä kävelylenkille. Samalla kertaa käyn palauttamassa kirjaston kirjat, ostamassa arvontapalkinnot ja etsimässä ensimmäistä geokätköäni. Keräsin listalleni useamman mahdollisimman helpon kätkön, jotta löytäisin niistä edes yhden.

Kotipihasta lähtiessä tuntui hassulta. Tervehdin naapureita, mutta samalla hymyilin sisäisesti: minulla on salaisuus. Hassu minä! ;)

Ensimmäistä kätköä en löytänyt. Paikka oli liukas ja siellä pyöri muutama pyöräilijä, joten päätin lähteä seuraavalle kätkölle. Seuraavalla kätköllä meni hetki, että opin käyttämään Geocaching live -ohjelmaa puhelimessa. Ensi kerralla muistan ottaa myös normaalin kompassin mukaan. Vähän aikaa ympäriinsä pyörittyäni katsoin, että tuo olisi loistava paikka piilottaa jotain. Kurkkasin ja siellähän se oli: purkki, jonka kannessa luki "Tämä ei ole roska, tämä on geokätkö". Tuntui hienolta!

Kävin hoitamassa asiat ja kävin vilkaisemassa kahta muutakin kätköä, joista toisen löysin. Yhteensä lenkille tuli mittaa karvan alle 10,5 kilometriä ja aikaa kului 2,5 tuntia. Erinomaista peruskuntokauden lenkki siis.

Geokätköily oli kivaa, mutta kävely ei edelleenkään ole lajini. Varsinkin yksin se on tylsää ja jalat tulevat paljon kipeämmiksi kuin juostessa ikinä. Lisäksi lenkkarit, jotka eivät ole ikinä juostessa hiertäneet, tuntuivat kantapäässä heti alusta asti. Lähikätköjä lukuunottamatta taidan kuitenkin kätköillä ehkä enemmän pyörällä.

Niin, kuten mainitsin, olen keksinyt arvontapalkinnot, joten osallistumisaikaa on vielä torstaihin 11.10. klo 18.00 asti. Käykää osallistumassa!

2 kommenttia:

  1. Onnea ensimmäisistä kätköistä!
    Ja ei todellakaan ole mitään järkeä viettää aurinkoista (?) päivää sisällä jumpaten ;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Kyllä se aurinko ihanasti lauantaina päivällä paisteli, illalla sitten tuli taas vettä kuin Esterin saavista! :)

    VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)