maanantai 1. lokakuuta 2012

Geokätköily

Mua kiinnostais ihan pikkuisen kokeilla geokätköilyä. Itse asiassa olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että se voisi olla sopiva laji minulle. (Ja nämä pimenevät, märät ja kylmät syyspäivät varmasti parasta aikaa aloittaa.;) Siellä ruudun toiselle puolella on varmastikin monia lajia kokeilleita ja harrastavia, joten laittakaapa ohjeet jakoon. Mitä varusteita tarvitaan? Mistä on muuten vain hyötyä? Puhelimeen varmaankin saisi jonkun sopivan GPS-sovelluksen. Onko suositella jotain Windows-puhelimeen? Muita hyviä vinkkejä? Kiitän kovasti jo etukäteen! :)

5 kommenttia:

 1. Täältä pesee :)

  Suosittelen kirjautumaan sivustolle
  http://www.geocaching.com/

  ja tutustumaan sivustoon (tai myös kirjautumaan)
  http://www.geocache.fi/

  Kätköilijän etikettiä ja sanastoa löytyy täältä:
  http://geowiki.fi/Etusivu

  Ja Pakko tietää Geokätköilystä-opas täältä:
  http://www.geocache.fi/terms/tietopaketti.php

  Kännyn kanssa voit kätköillä, mutta todettava todellakin on että kännykän softat ovat kätköilyssä suuntaa-antavia ja kunnolliseen kätköilyyn olisi oikea GPS-kapula hyvä (esim. Garmin).
  Toisaalta itsekkin kännyllä kätköilen, mutta kyllä välillä tekee vaikeaa kun koordinaatit on useamman metrin metsässä. Aika pian kuitenkin oppii lukemaan kätkötiedotteen muita vihjeitä ja kätkö löytyy usein ihan ilman metrintarkkaa navigointiakin.

  Kätköily on kivaa ja sen parissa on tullut löydettyä todella kivoja paikkoja, sillä itse valitsen useimmiten kätkön niin, että kätkön paikka on tärkeämpi kuin kätkön "hienous". Useimmiten myös liikunnallinen puoli on tärkeänä kriteerinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Täytyypä tutustua noihin.

   Mä ajattelin ensi alkuun pärjätä kännykällä ja jos se alkaa enempi kiinnostaa, niin sitten hankien erillisen kapulan (tai pyydän joulupukilta).

   Juuri noita asioita minäkin kätköilyltä odotan. Siis että tulisi lenkillä poikettua uusiin maisemiin.

   Poista
  2. Juu, aikas kalliita on nuo kapulat :O Se minkä mie haluisin maksaa 300e! Ei oo ihan ensimmäisenä tod. ostoslistalla :D

   Poista
 2. Geokätköily on ihanaa, suosittelen! Ja ihan perushalpis-käsigepsillä pärjää oikein hyvin, sellaisen hinta on kai noin satasen luokkaa. Itse asiassa tuollainen halvin malli taitaa olla jopa varmempi, kuin hienoimmat vipstaakelit sisältävä malli, joka myös hajoaa ja sekoaa helposti. Kiva että olet innostunut kätköilystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentistasi! En ole koskaan tarkemmin perehtynyt noihin gps-kapuloihin. Tosin nyt kun mainitsit, niin isälläni taitaa olla jonkunlainen kesän soutuja varten. Taidanpa tutustua, olisiko siitä mitään apuja näin alkuun. Ainakin toistaiseksi olen aika innoissani! :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)