lauantai 20. lokakuuta 2012

Tosiasioiden tunnustamista: syksyllä sataa!

Tänä syksynä olen ollut melko kypsä jatkuvaan sateeseen. Joka ilta katson sääennusteesta, josko huomenna ei tarvitsisi pukeutua vedenpitävään. Yleensä on tarvinnut. Ongelma ei ole se, etteikö minulta löytyisi vedenpitävää vaatetta. Kyllä löytyy ja monenlaista. En usko sateenvarjoihin. Vedenpitävät vaatteeni on hankittu lenkkikäyttöön ja tarjouksesta, joten niiden ulkonäköön on kiinnitetty erilailla huomiota kuin takkiin, jota käytän arkipäivänä. En pidä itseäni erityisen turhamaisena, mutta en välttämättä kulje erityisen ylpeänä tässä takissa:

Tämän syksyn "suosikkitakki"

Tykkään väristä, mutta eihän se välttämättä ole kaikkein tyylikkäin, eikä mallikaan välttämättä kovin imarteleva.

Hyvät goretex-vaatteet (tai vastaavat) ovat valitettavasti melkoisen kalliita, joten olin aika innoissani, kun sähköpostiin tupsahti Intersportin Viheltäen menee -mainos. Siellä oli usempiakin hyviä tarjouksia syksyisistä takeista. Riensin eilen sovittamaan niitä ja päädyin alla olevaan Haltin takkiin. Olisin ehkä ostanut sen mustana, jos oikeaa kokoa olisi löytynyt. Toisaalta ihan hyvä, ettei ollut. Syksy on riittävän pimeää aikaa muutenkin, joten pukeutumisessa kannattaisi suosia väriä ja vaaleutta. Periaatteessa välttelen täysin valkoisia vaatteita, mutta varsinkin ulkoiluvaatteissa niitä on kertynyt salakavalasti. :)

Tässä kelpaa kulkea kylilläkin! ;)
Viime yönä heräsin neljän aikaan kurjaan lihaskipuun. Valittelin jo eilen illalla, että oikeanpuoleinen hartia on jumissa. Yöllä jumikohta paikallistuikin oikean lavan yläosaan. Siellä on perinteinen kipupisteeni: lapaluun yläkulmasta selkärankaan päin. Noin pikkurillin pituinen kipeä paikka, välillä vain sormenpään kokoinen, mutta se tekee minut toisinaan lähes toimintakyvyttömäksi. Pään käätäminen oikealle tai taivuttaminen eteenpäin sattuvat, kipu säteilee oikeaan käteen, eli ilmeisesti joku hermo on myös jumissa. Kävin muutama vuosi sitten lääkärissäkin tuon takia, jolloin sain lähetteen fysioterapeutille. Sillä kertaa helpotti, mutta en saanut mitään selkeitä ennaltaehkäisyohjeita. Tottakai tiedän, että lihakset tykkäävät liikunnasta: kuntosaliharjoittelu, sauvakävely ja venyttelyt ovat hyvä asia. Näyttöpäätetyötä tekevälle taukojumppaa. Tahtoisin tietää, mikä tuon aiheuttaa. Auttaisiko, jos opettelisin käyttämään hiirtä vasemmalla kädellä? Oppisinko?

Nytkin kun kipu on pahimmillaan, lihaksen liikuttelu kivun rajoissa tekee hyvää. Mitä enemmän lihas lämpiää, sen vähemmän se kipuilee. Olisiko jollain lukijoista jakaa hyviä vinkkejä ensiavuksi? Maanantaille olen varannut hierojan ja jos en saa liikuteltua päätäni vielä maanantaina normaalisti, varaan ajan lääkärille.

Tänään olisi tarkoitus käydä juoksemassa vähintään tunnin lenkki. Sää on vaihteen vuoksi suorastaan hyvä ja intoa löytyy. En oikein tiedä, mitä pitäisi ja kannattaisi tehdä.

4 kommenttia:

 1. Tänä syksynä on satanut kyllä ihan liikaa! Tallilla joka paikka on ihan löllöä ja atlanttia ja ääägh. Kesälläkin satoi paljon, joten toivotaan, että myös talvella sataa sitten paljon lunta, niin saadaan hiihtoa varten kunnon kinokset. Tai sitten käy niin, että koko ajan sataa lunta, eivätkä ladut pysy auki... Voi ei. :)

  Tuo on inhottavaa, kun päätä ei pysty kääntämään. Minulla on kerran ollut sama ongelma, ja se meni ohi parissa päivässä kun vain odotti. Tosin se ei tainnut heijastella käteen. Mutta tosiaan, mainitsemasi venyttely on luultavasti paikallaan. Kipuhan yleensä syntyy siitä, kun pinkeä hermo saa ympärillä olevat lihakset ärhäköitymään, ja niitä voi yrittää rentouttaa venyttelemällä varovasti. Tämän muistan omilta välilevyajoilta, kun hermokipu säteili oikeaan kinkkukankkuun ja jalkaan. Lihasrelaksantteja voi tietysti myös kokeilla, mutta niistä saattaa tulla ihan dorka olo. :)

  Hieno tuo uusi takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malttaisi odottaa, että tulee lunta ja pakkasta, että nämä kurakelit loppuisivat.

   Kyllä vaiva onneksi ajan kanssa helpottaa, mutta silloin kun se on akuuteimmillaan, on niin avuton olo. Pienet pumppaavat venytykset ja kierrot tekevät varmaankin nyt(kin) hyvää. Onneksi huomenna on se hieroja. Tosin joku lopullisempikin ratkaisu tähän pitäisi keksiä, sen verran tiheään tuota vaivaa on, vaikka harvemmin se onneksi näin kipeä on. Ehkä käyn myös siellä lääkärillä, ja vaikka tarvittaessa fysioterapiassakin.

   Kiitos! Minäkin tykkään. :)

   Poista
 2. Huoh, mikä lapakipu. :( Toipumisia siitä! <3

  Sateenpitävät kamppeet ovat kyllä olleet tänä syksynä tärkeät työmatkoilla. Onneksi meikäläinenkin on sen verran kaventunut, että on mahdollista omistaa kivat sellaiset. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tänään hierontaa, joten jospa se siitä.

  Ihana kuulla! :)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)