keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Juoksua ja jumppaa

Kävin eilen rennolla palauttelulenkillä. Juoksu on liikeradoiltaan erilaista verrattuna luisteluhiihtoon, joten se sujui yllättävän rennosti. Alamäessä tärähdys pakaralihaksissa vähän muistutti, että lihaksissa on jotain tuntemuksia, mutta muuten ei mitään. Kaiken kaikkiaan palautuminen hiihdosta on käynyt yllättävän helposti. Oikeastaan harmittaa, että en ollut maanantaina sen enempää jumissa ;) Olenko oikeasti tehnyt mitään, kun mikään paikka ei ole kipeä?! Sellaista yleistä jäykkyyttä oli läpi kropan, mutta mikään paikka ei erityisesti ole kipeä.

Koin iloisen yllätyksen vetäessäni eilen hiihtohousuja jalkaan juoksua varten. Muistan, kun marraskuussa kokeilin niitä ensimmäistä kertaa kesän jälkeen. Housut olivat takapuolen kohdalta tiukat. Ei sillä tavalla, että tarvitsisi pelätä niiden ratkeavan, mutta epämukavat. Voihan olla, että housut ovat venyneet, mutta tahdon uskoa, että vaikka paino on talven ajan junnannut paikallaan, jonkinlaista kiinteytymistä on tapahtunut. Lisäksi mielestäni kasvoni näyttävät kapeammilta. Kokemuksesta tiedän, että painoni ollessa 70-75 kiloa, kasvonpiirteeni muuttuvat kaikkein selvimmin. Silloin poskipääni tulevat esiin, eli poskiluun alle ilmestyy kuoppa tai vako (siis se varjostus, jota yritetään tehdä usein meikillä). Sillä on melkoinne vaikutus ulkonäköön. Mielestäni tuo vako on syventynyt. Jes! :)

Viime viikolla toteutin yhden unelmani: aloitin uran liikunnanohjaajana :) Eli siis aloin vetää töissä kerran viikossa taukojumppaa. Viime vuonna niska- ja hartiakivuista johtuneet sairauspoissaolot olivat lisääntyneet hälyyttävästi. Niinpä tyky-ryhmässä oli puhuttu ohjatun taukojumpan aloittamisesta uudelleen. Muutama vuosi sitten meillä oli sitä säännöllisesti, mutta vetäjän vaihtaessa työpaikkaa perinne katkesi. Olen oikein tyytyväinen, että juuri minua pyydettiin tuohon :) Vaikka jännitänkin tuollaista esiintymistä. Tänään yksi työkaveri tuli kiittämään, että tosi kiva, kun viitsin järjestää tällaista. Sydäntä lämmittää! :) Sitä paitsi tosi hyvä itsellekin, että tulee edes kerran viikossa verryteltyä selkää kunnolla. Jos teillä on hyviä jumppavinkkejä, otan niitä mielelläni vastaan ;)

Te naiset, jotka ette vielä ole ilmoittautuneet Varala-maratonille, huomenna kannattaa aktivoitua. Naistenpäivän kunniaksi huomenna ilmoittautuvien naisten kesken arvotaan 5 paria Juoksija-lehden juoksukäsineitä. Maaliskuun ajan on lisäksi vielä voimassa halvempi osallistumismaksu. Muistuttaisin vielä, että jos nyt ilmoittaudut puolimaratonille ja kesänä aikana tuntuu, että matka on liian pitkä, niin ilmoittautumisen vaihtaminen kympille pitäisi onnistua pelkällä ilmoituksella. Jos tahdot fiilistellä kesätunnelmia, niin käy katsomassa reittivideo em. nettisivuilta. Vihreää! <3 Joko olet ilmoittautunut vai vieläkö harkitset osallistumista? ;)

Tuosta Varala-maratonista innostuneena rupesin katselemaan Tampere-puolimaratonin nettisivuja. Kyseessä on viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka osui Kalevan kierroksen suunnistuksen kanssa samalle viikonlopulle, joten en kiinnostuksesta huolimatta päässyt osallistumaan. Tänä vuonna tuo on kolme viikkoa Varala-maratonin jälkeen ja viikkoa ennen suunnistusta, eli periaatteessa olisi mahdollista osallistua. Hmm... Saatte sanoa hulluksi :D

8 kommenttia:

 1. Sä oot ihan hurahtanu liikuntatapahtumiin, et sä hullu ole :D Tai no... Hulluna liikkumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sen noin asettelee, niin kai asiat huonomminkin vois olla ;)

   Poista
 2. Aivan loistava toi taukojumppa! Pitäis olla joka työpaikassa! :) Ja tosta hulluudesta. Yks kaveri sano hyvin tänään; Hullu saa olla, mutta ei tyhmä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopun viimeks toi taukojumppa tuottaa vielä tosi vähän vaivaakin. Tosiaan olis kyllä hyvä tapa vähän joka paikassa.

   Pitäis vaan tietää, missä se tyhmän ja hullun raja menee?! ;)

   Poista
 3. Hullu! ..ku kerta luvalla sai sanoa :)

  Meilläpäin taas sanotaan, jotta vähän pölijä saa olla, kuhan ei oo tyhymä :D

  Peukut taukojumpasta. Ku olin ompelimossa harjottelussa, meillä oli kaks kertaa viikossa taukojumppailua ja tuli kyllä kieltämättä tarpeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koen todellakin ansaitsevani tuon ;)

   Avokki on kotoisin Lapista ja häneltäkin saan aika usein kuulla olevani pölijä. Vastalahjaksi kerron hänen olevan köpsä :)

   Kuulostaa jopa vielä hartioita jumiuttavammalta työltä kuin tämä näyttöpäätetyö. Tosin kai oikeilla työtekniikoilla ja -asennoillakin saa molemmissa paljon aikaan. Mutta kyllä taukojumppakin on pop! :)

   Poista
 4. Tuu meillekin pitää taukojumppaa! :)

  Ihan varmasti olet kiinteytynyt! Hiihtohousut ovat selvä todiste siitä monen muun asian lisäksi. Kasvojen kaventuminen on kyllä mahtava palaute. Itsekin eilen melkein säikähdin, kun pipopäistä itseäni katselin ohimennen peilistä :)

  Oi että, eilen olisi pitänyt ilmoittautua puolikkaalle. Nooh, ehdin vielä, jos saan aikaiseksi :D

  Kolmessa viikossa siis juokset täysmaratonin. Jee, jee!!! ;) Tervettä hulluutta, uskoisin.

  Aurinkoa ja pirteää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jos rupeisinkin ammattimaiseksi taukojumppaajaksi?! Sopis mulle :)

   ...KUN saat aikaiseksi ;)

   Niinhän se sitten menis. Katsotaan kuin ämmän käy :D

   Miellyttävää viikonloppua sinullekin! :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)