keskiviikko 16. lokakuuta 2013

3D Strength

Jos olin viissatasen kanssa vähän myöhäisherännäinen, niin tänään olin lähes aallon harjalla. 3D Strength on Elixian syksyn uutuus, eli pyörinyt kaksi kuukautta.

Mitä luvataan? Toiminnallinen voimaharjoitustunti, joka sopii jonkin verran treenanneille. Kyse on treenistä, jossa harjoituksia ja liikkeitä yhdistetään kehon kolmella tasolla. Tunti sisältää yhdistelmäharjoituksia, joihin innoitus on löytynyt mm. arjen toiminnoista. Liikkeissä käytetään koko kehoa ja huomioidaan erityisesti liikkeen laatu.

Mitä tykkäsin? Vähän arastelin tuota "sopii jonkin verran treenanneille". Joo, itseluottamus taitaa olla vähän hukassa. Läiskin sitten itseäni henkisesti poskille ja varasin paikkani tunnille. Välineiksi tarvittiin steplauta ja käsipainot. Itse otin kolmekiloiset, mutta ensi kerralla otan neloset. Niin, ensi kerta siis tulee varmasti. Tämä oli tehokas ja piristävän erilainen ryhmäliikuntatunti. Jo lämmittelystä huomasi, että nyt tehdään jotain erilaista. Lämmittelyliikkeet olivat venyttäviä ja avaavia. Sitten alettiin treenaamaan. Treeniosuus koostui neljästä liikepatterista, joista jokainen koostui liikkuvuus-, voima- ja sykeosuudesta. Yhdessä patterissa samat liikkeet tehtiin kahteen kertaan. Liikkuvuus ja tasapaino kehittyvät aivan varmasti, jos tällä tunnilla käy säännöllisesti ja minä ainakin menen varmasti uudelleen! Tunnin jälkeen tiesi treenanneensa, mutta silti olo oli hyvä.

Yleisiä huomioita. Uutuustunniksi sali oli yllättävän tyhjä.

Tältä videolta käy aika hyvin selväksi, minkälaisia liikkeitä tunnilla tehtiin:Kannattaa käydä kokeilemassa, jos se vain on mahdollista. Vai onko joku jo käynyt? Mitä tykkäsit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti olis kiva! ;)