tiistai 15. lokakuuta 2013

500 kcal

500 kcal on Elixian ryhmäliikuntatunti, joka lanseerattiin muistaakseni keväällä 2012. Silti tämä(kin) on jäänyt minulta ennen tätä syksyä testaamatta. Onneksi tämän haasteen myötä sekin tuli korjattua!

Mitä luvataan? Tehokas treeni, jossa voit polttaa jopa 500 kilokaloria 30 minuutissa! Astu ulos mukavuusalueeltasi ja saavuta henkilökohtaiset harjoitustavoitteesi. Isoja lihasryhmiä treenataan sekä välineiden avulla että ilman.

Mitä tykkäsin? Tunti kestää tosiaan 30 minuuttia (!) ja lähes koko aika mennään täysiä. Lämmittelyksi kävin puolen tunnin Easy Xyclingissa ja jollain tavalla kannattaa kroppa lämmittää ennen tätä tuntia. Yksi kappale lämmitellään ja sen jälkeen alkaa työosuus. Yksi työosuus koostuu neljästä liikkeestä, joita tehdään kutakin puoli minuuttia ja kolme kierrosta putkeen, eli yhteensä kuusi minuuttia. Työosuuksia tunnilla on kolme, joiden välissä vähän tasoitellaan kävellen tai juosten. Välineinä käytetään steppilautaa ja levypainoa. Liikkeet ovat jälleen kerran yksinkertaisia ja sitä kautta tehokkaita: juoksu steppilaudalle ja ilman, kyykky, punnerrus, burbee... Kumma kyllä, itselleen voi uskotella, että kyllä vielä seuraavat puoli minuuttia jaksaa vetää täysillä. Ja sitten taas seuraavat puoli minuuttia, kunnes kuusi minuuttia tulee täyteen. Tällä ryhmäliikuntatunnilla oksennus voisi olla kaikkein lähimpänä. Sykemittaria minulla ei ollut mukana, mutta luulen, että ihan tavoiteltuun kulutukseen en päässyt. Silti otsanauha oli niin märkä, että siitä olisi voinut päätellä liikunnan kestäneen pitempäänkin. Aiemmin taisin pelätä, että olen muuttunut mukavuudenhaluiseksi, mutta tämä tunti osoitti, että pelko on turha. Nautin itseni lujille laittamisesta ja tunnin päättyessä olin tyytyväinen itseeni. Vaikka olisin voinut tehdä vielä vähän kovempaa....

Yleisiä huomioita. Elixia Kalevan viikon ainut 500 kcal-tunti alkaa maanantaina kello 19.00. Minun aikatauluuni tuo on varsinkin näin rankalle tunnille melko myöhäinen aika. Tosin ei nukkumattia tarvinnut puoli kymmeneltä houkutella, eli ehkä vähän suottakin pelkään iltaliikuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti olis kiva! ;)