sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Treenivaatepostaus

Olen jo pitkään harkinnut tekeväni monessa blogissa kiertäneen treenivaatepostauksen. Tämä on kestänyt, koska ajattelin odottaa, että kaivan talvivaatteet esille. Lisäksi täytyy myöntää, että olen ollut hieman peloissani, mikä lopputulos on, koska myönnän, että minulla on treenivaatteita paljon. En ole merkkitietoinen urheiluvaatteidenkaan kanssa, mutta vaadin laatua ja käytännöllisyyttä. En voisi kuvitellakaan pukevani hikiliikuntaan puuvillaa, vaikka se monessa muussa tapauksessa onkin erinomainen materiaali. 

Mutta katsotaan, mitä sain lopputulokseksi...

Kengät 


Ylemmässä kuvassa juoksukengät sekä kesään että talveen. Kaikki näköjään Asicsia. Rakastan juoksulenkkareita, joten näitä olen kirjoitellut aiemminkin: Gel-1160, Kayanot, DS-Trainerit ja Gel-Fuji Trainerit. Asicsin nastalenkkarit ovat näistä vanhimmat, ja tietyillä jääkeleillä tarpeelliset.   

Alemmassa kuvassa vasemmalla molemmat suunnistuskenkäni, keskellä pyöräilykengät ja oikealla sisäliikunnassa käyttämäni kengät, joista Nike freet ovat periaatteessa juoksuun. Kuvista puuttuvat monot (kaksi paria) ja vino pino loppuun käytettyjä lenkkareita, joita en ole hennonnut heittää pois. Varsinaisessa juoksukäytössä olevia kenkiä en käytä juurikaan muuten, joten vanhoja lenkkareita voin käyttää "kävelykenkinä". 

Juoksu 


Adidaksen verkkapuku on melko paksu enkä oikeasti juokse se päällä, mutta en tiennyt, mihin muuhunkaan kategoriaan sen laittaisin. Craftin puku on ohut. Takki minulla on myös mustana firman logolla jossain. Karhun puvussa on verkkovuori, joten se on näillä keleillä paras puku juoksuun.


Pari Nonamen juoksutakkia. Vasemman puoleinen on Kalevan kierroksen logolla ja oikean ostin vuosi sitten lahjakortilla, jonka sain Jukolan viestin järjestelyistä. Näissä tykkään erityisesti pitkistä hihoista, joissa on reiät peukalolle. 
Pitkät, caprimittaiset ja lyhyet juoksuhousut. Jos jotain vaatekaapista löytyy liikaa, niin juoksucapreja. Tosin niitä tykkään käyttää eniten.


Pitkähihaiset paidat. Icepeakin alarivin paita on sen verran paksu, että sillä pärjään vielä syystalvella ilman takkia.

Suunnistus 


Näköjään tähän kuvaan on eksynyt suunnistussukatkin, vaikka muuten en niitä ole mukaan ottanutkaan. Suunnistuspaita on verkkokangasta ja firman logolla Jukolan viestiä varten saatu. Wolin suunnistushousut ovat pituudeltaan polven alle, sukat yltävät polveen, joten suojatonta ihoa ei jalkoihin jää. 

Pyöräily 


Icepeakin softshell-takin parina käytän Craftin henkselihousuja. Rukan puku on vedenpitävä. Housut ovat pohkeesta sen verran tiukat, että kahdeksan tunnin toimistopäivän jälkeen joutuu jännittämään, miten ne menevät jalkaan. 


Lyhythihaiset pyöräilypaidat ovat molemmat Lidlistä, kuten myös keskimmäiset housut. Hyviä ovat olleet. Craftin alushousut ovat niin mukavat, että pitäisi katsoa, löytyykö noita ilman vaippaa.

Sisäliikunta 


Ylärivissä shortsit vasemmalla ja pitkät leveälahkeiset housut oikealla. Alarivissä kolmet caprimittaiset housut. Tästä kuvasta neljä viidestä menivät kuvauksen jälkeen pesuun, joten käytössä ovat.

Paidat 

Paitoja käytän niin sekalaisesti eri lajeissa, että laitoin ne oman otsikon alle. 


Lyhythihaisista paidoista löytyy paljon tapahtumapaitoja ja firmalta saatuja paitoja. Oikeassa alakulmassa näkyviä turkooseja firman paitoja löytyy kuvasta kolme ja kotikotona on varmaan vielä yksi tai kaksi. Näitä on jaettu töissä eri tapahtumissa, mutta ne ovat tosi hyviä. Selässä on isolla firman logo, mutta koska en kovin tarkkaan mieti, miltä vaatteet näyttävät päällä, en välitä. Kunhan ovat hyvät päällä!Hihattomia paitoja käytän sekä juostessa että salilla ja jumpissa. Silloin kun mietin, miltä vaatteet näyttävät päällä, tiedän, että minun ei pitäisi käyttää hihattomia paitoja, mutta silti käytän niitä. Lisäksi minun pitäisi käyttää vain mustia paitoja, koska musta hoikentaa, mutta niitäkään ei hirveästi vaatekaapista löydy. Onneksi muussa vaatevarastossa sitä on senkin edestä.

Hiihto / talviliikunta


Hiihtopuvut. Haltin softshell-puku ja liivi sekä Craftin puku. Kotikotoa löytyy myös Craftin viininpunainen takki ja mustat housut.


Aluspuvut. Rukan Windstopper-puku sekä kasa tavallisia aluspukuja. Näitäkin löytyy kotikotoa muutama lisää, mutta kohta taas saa todeta, kuinka tarpeellisia nämä ovat. Sitä paitsi mikään urheiluvaate ei haise niin pahalle, kuin käytössä ollut tekninen aluskerrasto. Eli siis näitä täytyy pestä usein, eli niitä täytyy olla tarpeeksi.


Kaksi fleece-välikerrastoa pitkillä ja polvimittaisilla lahkeilla. 

Hiihtopukeutumisesta tein erillisen postauksen viime joulukuussa. Hiihtovaatteita hypistellessä tuli hirveä lumen ja pakkasen kaipuu. Kahden viikon päästä pääsen onneksi hiihtoputkeen ja marraskuun lopussa viikoksi Saariselälle. Talvi, tule jo! 

Äkkiseltään laskien sain tulokseksi 80 treenivaatetta. Aika paljon! Jos otetaan laskuihin mukaan kotikotona olevat treenivaatteet lisäksi, luku nousee varmasti yli sataan. Silti näitä läpikäydessä huomasin, että kaikki ovat aktiivisessa käytössä tai vastaostettuja. Lisäksi kaapeista löytyy kasapäin urheiluliivejä, hanskoja, hattuja, huiveja ja kaikkea muuta enemmän tai vähemmän tarpeellista.  

4 kommenttia:

 1. Hiihtoputki! Saatoin juuri muuttua kateudesta vihreäksi.

  VastaaPoista
 2. En malttaisi enää odottaa! Huomenna muuten sulkeutuu Finlandiahiihdon seuraava maksukynnys....

  VastaaPoista
 3. Minulle täysin käsittämätön määrä. :D

  Ja kyllä se talvi tulee, pääset hiihtämään ja luistelemaan ja vaikka pulkkamäkeen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman hirvittää itseänikin! Pitää muistaa nykyinen lukumäärä ensi kerralla, kun tekee mieli ostaa lisää.

   Onneksi talvi tulee ennemmin tai myöhemmin. Pulkkamäkeen - tahdon! :D

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)