maanantai 7. lokakuuta 2013

TerveSelkä

Minäkin olen saanut oman osani selkävaivoista, suurelta osin omaa tyhmyyttäni. Siksi tiedänkin, miten tärkeää on pitää huolta selän kunnosta. Varsinkin kun istumatyö on ole selälle kaikkein terveellisin tapa viettää arkea.

Mitä luvataan? Heitä hyvästit selkäkivuille. Harjoitus,  joka voimistaa, virkistää ja elvyttää rankaasi.

Mitä tykkäsin? Selkä tykkää liikkeestä, joten tämä ei ole mikään hissuttelutunti, vaikka kuuluukin Aloita helposti-kategoriaan. Monesta liikkeestä tarjotaan eri variaatioita, joista raskaimmat jäivät minulta tekemättä. Selän hyvinvointi koostuu monesta tekijästä, joten tunnilla saavat osansa sekä jalat että vatsalihaksetkin. Yllätin itseni menemällä eturiviin lavan eteen, kun ohjaaja sattui sanomaan, että eturivissä on hyviä paikkoja, juuri kun astuin saliin. TerveSelkä-tunnilta saan hyviä ideoita työpaikan taukojumppaan.

Yleisiä huomioita. Tässä ohjelmassa liikkeet olivat musiikin tempoon tehtyinä melko nopeita, mutta ohjaaja suositti moneen otteeseen tekemään omaan tahtiin.

3 kommenttia:

 1. Ekaa kertaa kommentoin sulle, tosin johtunee siitä, että olen nyt teholukenut näitä tekstejäsi ja halusin odottaa tuoreempiin ennen kommentointia :) Tykkään siis blogistasi, innostuksesi on vallan tarttuvaa sorttia, joten olen ruvennut haaveilemaan mm. hiihdosta ihan eri tavalla kuin ennen (ennen siis en missään nimessä tahdo suksille, vieläkin muistan liian hyvin sen jättikokoisen mustelman häntäluuni päällä kun onnistuin alamäessä kaatumaan suoraan ainoan juurakon päälle... ja nyt voisinkin mennä suihkimaan laduille :) )! Kiitos siis siitä sinulle :)

  Mutta lähinnä tähän tekstiin oli pakko kommentoida siitä syystä, että mainitsit tuolta tunnilta saaneesi vinkkejä työpaikan taukojumppaan. Itse vedän meillä töissä työkaverini kanssa vuoroviikoin taukojumppaa ja uudet liikkeet / vinkit olisivat tervetulleita! Löytyisikö siis jakoon jotain hyväksi kokemiasi ideoita? Meillä on kaksi kertaa viikossa (yleisön pyynnöstä) keppijumppaa, kerran kuminauhajumppa, kerran perjantaijooga ja kerran sitten teemme vaihtelevasti fiiliksen mukaan. Nyt nekin tosin alkavat mennä jo samaa rataa...

  Ostin tosin juuri kirjamessuilta Työterveyslaitoksen opuksen Niskaote, josta ajattelin saavani myös hyviä vinkkejä taukojumppaan, vielä en vain ole ehtinyt selailla kirjaa ajan kanssa tarpeeksi, että olisin kehittänyt niitä :D Samaten heidän nettisivuillaan on kuulemma jokin juliste, mistä voisi olla hyötyä, pitää siihenkin tutustua. Netistä muuten on jokseenkin hankala yrittää etsiä uusia liikkeitä, mitkä meille sopisivat. Mutta istumatyössä siis olen, joten siinä mielessä lähdin sinultakin kyselemään vinkkejä :)

  Köh ... kilometrikommentti ... köh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kilometrikommentista! Se piristi päivääni. :)

   Ihana kuulla, että olen onnistunut herättämään hiihtointosi. Blogini on siis saavuttanut yhden tavoitteistaan. Kannattaa antaa hiihdolle uusi mahdollisuus, vaikka se ei aiemmin ole tuntunut omalta lajilta. Voit yllättyä! ;)

   Wau... teillä on hienosti jumppaa tarjolla. Tuo on kyllä totta, että vaikea keksiä uusia ideoita jumppaan ja helposti ne alkavat toistaa itseään. Yritän kirjoitella piakkoin kokonaisen tekstien ideoistani taukojumpan suhteen. Tekee varmasti hyvää itsellenikin kirjoittaa johonkin kootusti yhteen ajatuksia.

   Poista
 2. Niin ja itse olen tosiaan SATS:lla jäsenenä, joten tuolle tunnille en pääse itse osallistumaan :)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)