lauantai 21. tammikuuta 2012

Liha on heikko, eli repsahdin :)

Moni bloggaaja on talven aikana ostanut uudet kengät. Olen katsonut niitä joka kerta kuola valuen. Olen ihan toivoton urheiluvälineshoppailija. Tuntuu, ettei niitä voi ikinä olla liikaa :) Quantinan innoittamana selailin useampiakin nettikauppoja. Kuuluu muuten suurin huveihini, mutta onneksi se usemmiten jää vain selailuun. Täältä löysin Asicsin Gel-1160:t Todays deal -hintaan vain 35 puntaa (n. 42 euroa). Juoksija-lehden Kenkäklinikan mukaan suositushinta Suomessa on 139 euroa. Kun naisten mallista löytyi vielä kivanväriset kengät, pakkohan minun oli nuo tilata. Ihanat! Alelaarista löysin vielä Adidaksen shortsit ja Asicsin juoksutrikoot samoihin postituskuluihin. En malttaisi odottaa, vaikka ei noita ennen kesää ole tarkoitus ottaa käyttöön. Miten niin kärsimätön! :D

Asicsin naisten mallit ovat viime vuosina olleet valitettavan vaaleanpunavoittoiset. Tai ainakin suomalaisista urheilukaupoista olen löytänyt vain niitä, kun olen kenkähyllyjen ohi kävellyt. Toinen huvini: juoksukengät on aina pakko käydä katsomassa, kun urheiluliikkeen ovesta kuljen sisään, vaikka mitään tarkoitusta ei olisi niitä ostaa.


Kalevan kierroksen luistelun eräjaot olivat ilmestyneet nettiin viime yönä. Oma eräni alkaa viikon päästä lauantaina klo 16. Jos kaikki on mennyt hyvin, tasan viikon päästä se koitos on jo ohi :) Viime vuonna odotin luistelua koko ajan kasvavan kauhun vallassa. Nyt olotila on ennemminkin jännityksen sekainen innostus :) Viimevuotinen aikani oli 1:12:18. Matka oli puolimaraton eli 21,1 km, kun tänä vuonna se on tasan 20 km. Parantaakseni vuoden takaista suoritusta aikani täytyisi tänä vuonna olla alle 1:08:30. Tuo tarkoittaa n. 1:20 kierrosaikoja. Itselleni tueksi noita laskeskelin, mutta kirjoittelenpa tännekin ylös lukijoiden riemuksi ;D

Tänään kävin koko yön jatkuneesta lumisateesta huolimatta juoksemassa. Tiesin, että kulkuväylät ovat lumiset ja pitoa ei ole. Lähdin silti! Alun alkaen oli tarkoitus juosta viikonloppuna pitkä, rauhallinen lenkki, mutta kelin huomioon ottaen tiesin, että tuosta suunnitelmasta ei tulisi mitään. Irtolumessa rasitus on suurempi, vaikka kuinka yrittäisin hiipiä eteenpäin. Keli oli juuri niin huono kuin ajattelinkin. Välillä tuntui, että eteenpäin ei pääse ollenkaan. Siitä huolimatta juoksin 4,5 km 38 minuutissa. Keskisyke oli 175. Kasvatin itseäni henkisesti vielä vähän lenkin aikanakin. Kun käännyin viimeisestä mutkasta kotiinpäin ja matkaa olisi ollut enää 300 metriä, päätin kiertää autotietä pitkin vielä ylimääräiset puolisen kilometriä. Tällä kertaa kävin siis reilusti epämukavuusalueella, mutta kyllä se kotiin päästyä palkitsikin :)

Syksystä lähtien olen haaveillut lumesta, että pääsisi hiihtämään. Nyt kun lunta on riittävästi, minulla onkin into juosta. Huomenna menen kuitenkin hiihtämään :)

Maaliskuun lopulla työpaikkani järjestää meille UKK-kävelytestin. Koska painolla on suuri merkitys kuntoindeksiin, pitäisi tässä parissa kuukaudessa paino saada pysyvästi alle 70 kilon.

4 kommenttia:

 1. Ihanat juoksupopot ja halvalla lähti :) Ei ihme, että malttamattomana odottelet!

  Lupaan pitää viikon päästä peukkuja reilun tunnin ajan jäätä pitkin viilettävälle Akulle. Muista pysähtyä, toisin kuin eräät ;)

  Sisukkaasti, hienosti juoksit - hyvä sinä!

  Tiedätkö, minua vieläkin harmittaa syksyn kävelytesti juuri tuon kuntoindeksin vuoksi. Kävely meni hyvin ja syke oli hyvä, silti tulos paljon huonompi verrattuna samanikäiseen, samassa ajassa kävelleeseen, minua 20kg hoikempaan. Ymmärrettävää, mutta ilmiselvä "oikeusmurha" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarvitsen kaikki tsempit, mitä vain saatavissa on. Onneksi kentän laidalla pitäisi olla sen verran paljon kannustusjoukkoja, että saavat minut pysähtymään, jos omin voimin ei onnistu ;)

   Juuri noin minäkin ajattelen: olen yhtä hyvässä kunnossa, mutta siltikin paremmassa kunnossa, jos olen hoikempi. Ihan mielenkiintoista silti nähdä, mitä tuo testi näyttää :)

   Poista
 2. Malja uusille kengille, niitä ei voi koskaan olla liikaa! :)

  Tänään ja tällä viikolla ylipäätänsä on kieltämättä ollut aika raskaat juoksukelit. Käsittämätöntä, miten paljon joku lumi voi hankaloittaa etenemistä. Mutta pitää ajatella, että keväällä ollaan ihan superkunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah... ihanaa, että saan synninpäästön ;)

   Parina viime viikkona lunta on tullut niin paljon, että se ei ole ehtinyt kovettua ollenkaan. Muutenhan lumi olisikin oikein hyvä juoksualusta. Ainakin armeliaampi polville kuin asfaltti. Mutta täytyy iloita sitten keväällä, kun lenkkareiden alla on siivet :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)