perjantai 6. tammikuuta 2012

Siivousta ja lenkkeilyä

Wau! Jo 11 lukijaa. Hei teille kaikille! Nousseen lukijamäärän kunniaksi minäkin tulin kaapista ja rupesin lukemaan blogeja julkisesti. Eli näyn nyt teillekin päin.

Pitkät viikonloput on pop! Normiviikonloput menevät niin nopeasti, etten ehdi tehdä kaikkea, mitä pitäisi. Varsinkin jos töissä on kiirempää, niin arkena kotityöt jäävät yleensä rästiin. Liikuntahan menee siivouksen edelle ;) Joskus tosin joudun joustamaan liikunnastakin töiden takia :/ Tämän loppiaisen käytin joulusiivouksen tekemiseen. Koska emme vietä joulua kotona, en näe mitään hyötyä siivota kotia "joulukuntoon". Varsinkin kun joulun alla on yleensä muutakin tekemistä. Tämä oli ensimmäinen suursiivous, jonka olen tehnyt vuodentakaisen muuton jälkeen. Yritän imuroida viikottain (ei ihan onnistu) ja pölyjä pyyhin, kun ne alkavat pistää silmään (tai nenään). Tarkemman pölyjen pyyhkimisen lisäksi vein matot pihalle ja pyyhin lattiat. Olen vielä hieman hukassa tämän parketin siivouksen kanssa. Muovimaton saattoi huoletta pyyhkiä kostealla, mutta en tiedä, miten parketin kanssa tulisi toimia. Normaali imurointi riittää yleensä, mutta aina välillä pitäisi pyyhkiä pölyt. Ohjeissa neuvotaan pyyhkimällä nihkeällä liinalla ja kuivaamaan lattia sen jälkeen. Pelkään, että pilaan uuden parketin tuolla. Tällä hetkellä käytössä jotain Sinin kertakäyttöisiä liinoja kuivapyyhkimiseen. Muuten hyvä ratkaisu, mutta niiden tuottama jätteen määrä vähän harmittaa. Olisiko hyviä neuvoja? En minä varsinaisesti pidä siivoamisesta, mutta nyt on tyytyväinen olo, kun on siisti koti. Yleisesti ottaen pyrin pitämään kodin jatkuvasti siistinä, ettei olisi pakko tehdä suursiivousta. Pölyä vastaan minulla on ikuinen sota, jota en voi voittaa, mutta jatkan silti :)

Tänään oli tarkoitus juosta vuoden ensimmäinen lenkki. Aamupäivä meni siivoamiseen ja sen jälkeen hartiajäykkyys ilmeni pienenä päänsärkynä. Ei siis varsinaisesti paras fiilis lähteä juoksemaan. Osaan yleensä pitää hartiat rentoina juostessa, mutta jos hartioissa on valmiiksi jo edes vähän kireyttä, olkapäät löytyvät herkästi korvista. Vaihdoin suunnitelmaa ja nappasin sauvat mukaan. Lenkkikeli oli upea koleasta tuulesta huolimatta. Vähän paksumpi pipo olisi pitänyt ottaa päähän. Ilmeisesti hyvästä kelistä johtuen aika paljon muitakin lenkkeilijöitä oli liikenteessä. Varsinkin juoksijoita oli yllätävän paljon. Vähän poltteli lähteä itsekin juoksemaan. Tällaiselle intoilijalle on kasvattava kokemus pakottaa itsensä menemään hiljaa :) Matkan varrelle osunut jyrkkä (13%) pitkä mäki piti kuitenkin vetää ylös lähes verenmaku suussa, mutta muuten mentiin rauhallisilla pk-alasykkeillä. Kymmenen kilometrin lenkkiin kului 1:50. Oikein hyvä ratkaisu sauvojen mukaan ottaminen, koska hartiajäykkyydet jäivät sille tielle.

Nyt alkaa jo polttelemaan päästä hiihtämään. Lähiladut eivät ole ilmeisesti vielä kunnossa, eikä minulla ole tänä viikonloppuna autoa käytössä. Ensi viikolla....

Ruokailuissa on palattu arkeen. Suurempia mielihalujakaan ei ole ollut. Paitsi eilen illalla: Ei ole nälkä, ei tee mieli mitään erityistä, mutta olen koko ajan koluamassa keittiön kaappeja. Syöminen ei auta mitään. Opiskeluaikojen kämppis kuvasi tätä oloa ehkä kaikkein parhaiten: tuntuu, että koko ajan pitäisi olla jotain suussa. Hormonaalista? Joka tapauksessa ahdistavaa! Eilen söin banaanin, join vettä ja kärsin. Eli hoidin tämän vuoden ensimmäisen haasteen hienosti :)

Huomenna pitäisi mennä juoksemaan. Sunnuntaiksi on luvattu sen verran kovaa pakkasta, että tottumattomalle hengästyminen käy kurkkuun ja keuhkoihin. Kiva kuitenkin, että talvi on tullut!

Nauttikaa raittiista ulkoilmasta talvisessa säässä! :)

2 kommenttia:

 1. Hienoa, että nyt on mitä ilmeisemmin siivottu ja koti on taas puhdas, mieli siitä hyvä :)

  Ei parketin pintaa tarvitse kuivata, jos puhdistaa sen nihkeällä liinalla. Itselläni on mikrokuitumoppi, jonka saa riittävän kuivaksi puristettua. Kyllä parkettimoppiakin voi käyttää, mutta itse näen sen jotenkin sopivammaksi muovimatolle. Ja oikea puhdistusaine on tietysti tärkeä.

  Googlaa vaikkapa sini-tuotteiden sivuilta ohjeita.

  VastaaPoista
 2. Siistiä on vielä hetken. Hyvä mieli toivottavasti säilyy vähän pidempään. Nyt iski sisustusvimma :)

  Kiitokset vinkeistä. Täytyy tutustua.

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)