maanantai 23. tammikuuta 2012

Painopäivitys & vaaleista

Tänä aamuna vaaka näytti 72,4 kg. Enemmän kuin viime viikolla, mutta vähemmän kuin pitkään aikaan sitä ennen. Vähän osasin odotellakin tuon suuntaista tulosta. Syömiset menivät viime viikolla ok, mutta ei ihan niin hyvin kuin voisi mennä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :)

Vaalien ensimmäisen kierroksen tulokset saatiin eilen ja itse huokaisin helpotuksesta. Valitaan kumpi tahansa jäljellä olevista ehdokkaista, Suomi saa hyvän presidentin. Eduskuntavaalien jälkeisestä jytkystä ollaan nyt kai toivuttu, vaikka presidentin vaali henkilövaali onkin. Olemme matkalla jälleen avoimempaan ja tasa-arvoisempaan Suomeen. Hyvä niin! Äänestysprosentti jaksaa vaan edelleen ihmetyttää: yli joka neljäs ihminen jättää äänestämättä. En voi ymmärtää! Itse en keksi yhtään hyvää syytä, miksi minä jättäisin äänioikeuteni käyttämättä. Jos sopivaa ehdokasta ei löydy, niin käyn palauttamassa vaikka tyhjän äänestyslapun. Sitä paitsi yhteiskuntaopin tunnilla opetettiin, että jos ei äänestä, ei ole oikeutta myöskään valittaa ;)

Positiivista viikon alkua!

8 kommenttia:

 1. Asenteesi on ihailtava: "mutta vähemmän kuin pitkään aikaan sitä ennen"!

  Tuokoon tämä viikko paljon hyviä, onnellisia asioita sinulle! Huipentumana se lauantainen hirmupitkä luistelu - tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin excel-listaani ja joskus loppukesästä oon painanut noin vähän. Tuossa lähellähän paino on koko ajan pyörinyt, mutta pienestä pitää olla iloinen :)

   Mä olen päättänyt, että tästä tulee hyvä viikko! :)

   Poista
 2. Mie jätin osin tietoisesti, osin oman mokan takia äänestämättä ja nyt kyllä hieman harmittaa. Olisin äänestänyt Väyrystä, kuten aika moni lappilainen äänestikin :) Tällä toisella kierroksella ois tainnut ääni jäädä joka tapauksessa antamatta, koska jäljellä olevat ehdokkaat eivät miellytä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohduksia ja muita sattumuksia käy ja niille ei vaan mahda mitään :/ Niin Väyrynenhän on puolen Suomen presidentti ;) Kahdesta on huomattavasti vaikeampi valita, jos ei kumpikaan oikein kiinnosta. Varsinkin kun nyt ehdokkaat ovat enemmän tai vähemmän samankaltaisia.

   Poista
 3. Olen niin onnellinen, että Haavisto pääsi toiselle kierrokselle. Kai se Niinistökin ihan kelpo pressa olisi, mutta kyllä Haavisto ois kivempi! :)

  Minun mielestäni äänestämättä jättäminenkin on yksi tapa ilmaista mielipiteensä, joten kyllä saa valittaa, vaikkei äänestäisi. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen oikein tyytyväinen kun toiselle kierroksella on vaan hyviä ehdokkaita :)

   Jos jättää äänestämättä, niin menee vaan helposti sekaisin niiden oikeasti nukkuvien kanssa. Siksi hylätyn äänen jättäminen on mielestäni parempi tapa protestoida. :)

   Poista
 4. Joo, pakko myöntää, että vaikka haavistoa meinaankin äänestää, niin ei se Niinistö nyt kaikkein kauhein vaihtoehto pressaksi ole! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman outo tilanne, kun jännittää kovasti, kumpi valitaan, mutta silti sillä ei juurikaan ole väliä :)

   Poista

Kommentti olis kiva! ;)