sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Menneitä ja tulevia liikuntoja

Viime viikon liikunnat:


Alkuviikosta liian lyhyet yöunet edellyttivät lepoa liikunnasta (ja kaikesta muusta paitsi työstä). Siitä huolimatta kolme liikuntapäivää viikossa on ihan hyvä. Eihän se riitä jatkuvasti, mutta hyvä pohja, minkä päälle rakentaa. Tämän viikkoiset liikunnat olivat senkin takia hyviä, että nautin joka kerrasta. Olin innoissani lähdössä lenkille ja nautin joka hetkestä.

***

Liikuntasuunnitelma viikolle 2:

Ma: juoksu/kuntosali
Ti: hiihto/luistelu
Ke: Power
To: hiihto/luistelu
Pe: lepo
La: juoksu/kuntosali
Su: hiihto

Rohkeasti laitoin nyt tuon kuntosalin tuonne suunnitelmaan. Saas nähdä, miten tässä käy :) Lepopäiviä tuli näköjään vain yksi, mutta olen niin innoissani, etten malttaisi jättää yhtään liikuntakertaa pois. Jos viikon aikana alkaa väsyttää, niin kevennetään sitten.

Ensi viikolla jatkan myös punnerrushaastetta. Tai oikeastaan aloitan alusta. Ilman polvien tukea. Minun piti jo aloittaa tällä viikolla, mutta ei kiinnostanut yhtään. Olin korviani myöten täynnä punnertamista. Ei yksi väliviikko mitään haittaa ja nyt olen täynnä uutta intoa jatkamaan.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Kalevan kierros taas alkaa. Ensimmäinen laji on luistelu. Rataluistelu oli minulle ainut täysin uusi laji ennen kierrosta. Luistelumatka on 20 km ja se luistellaan Oulunkylän tekojääradalla Helsingissä. Viime vuonna minulla meni tuohon matkaan noin 1:15. Ajallisesti tuo on Kierroksen lajeista selvästi lyhyin. Osin siksi se on kuntotekijöiden kannalta helpoin laji, tekniikaltaan selvästi haastavin. Suurimmalle rasitukselle joutuu selkä. Luisteluasennon kannatteleminen on raskasta.
 Tänä talvena harjoitteluolosuhteet ovat olleet todella kurjat. Vain tekojäillä on päässyt luistelemaan ja lähiympäristöstä ei sellaisia löydy. Yleensä luonnonjäille pääsee syksyllä jo pitkälti ennen lumentuloa ja jääolosuhteet ovatkin juuri silloin parhaat. Tänä vuonna jäät tulivat järviin myöhään ja päälle satoi heti lunta. Onneksi Tampereella on jääkiekkokaukaloiden ympärille jäädytetty luistelualue. Sinne ajattelin suunnata kokeilemaan luistelua, etten sentään ihan ensimmäistä kertaa ole luistimilla kisassa :) Luistelu on laji, jota ei ilman Kalevan kierrosta tulisi harrastettua. Tai voiko muutamaa kertaa vuodessa sanoa nytkään harrastamiseksi ;)

Rataluisteluun parhaiten sopivat pikaluistimet. Minä luistelen kuitenkin äitillä lainatuilla retkiluistimilla, jotka kiinnitetään hiihtomonoon. Osa näytti olevan matkassa hokkareillakin. Vuosi sitten kirosin jokaikisen kaarteen matkalla. Retkiluistimet on tarkoitettu nimensä mukaisesti luonnonjäälle pitkille matkoille. Niiden kääntöominaisuudet eivät ole erityisen hyvät. Kun varsinkin kaarreluistelutekniikkani on vähäisen harjoittelun takia huono, vauhti suorastaan pysähtyi jokaisessa kaarteessa. Selvisin kuitenkin läpi enkä edes kaatunut kertaakaan :) Sama on tavoitteena tänäkin vuonna.

Jos netin sääsivustot kuluisivat, niin minulla ne olisivat jo puhki :) Yleensäkin käyn pari kertaa päivässä, mutta viime viikolla ja varsinkin nyt vapaiden aikana olen käynyt niillä ihan liikaa. Onneksi ne näyttävät oikein mieleisiä ennusteita.

Sellaista tällä kertaa. Huomenna alkaa uusi viikko ja uudet kujeet! :)

5 kommenttia:

 1. Millä nimellä oot Heiaheias niin voi lisätä kaveriks?

  VastaaPoista
 2. Tein uuden profiilin HeiaHeiaan tätä blogia varten. Löydyn siis tästä edespäin sieltä nimimerkillä Aku :) Oikealta löytyy myös linkki, mistä pitäisi onnistua lisääminen suoraan, jos nimellä hakeminen on vaikeaa (taitaa olla joku muukin Aku siellä ;).

  VastaaPoista
 3. Hui mikä luistelumatka! Oot uskomaton! :)

  VastaaPoista
 4. Täytyy myöntää, että tuo matka on luistelussa pienen paha. Enemmän pelkäsin sitä kaikkea muuta, mm. porukassa luistelemista ja kovaa jäätä ;) Mutta selvisin tuostakin voittajana! :)

  VastaaPoista

Kommentti olis kiva! ;)